Vår vita dröm- Master Bedroom



Dåså, mina damer och herrar, tror jag minsann att det är dags att ge sig på vårt sovrum. Det så fint kallade Master Bedroom ;-)

Vi har här fortsatt tänka på att förstora, få mycket förvaring och få mer harmoni. 




Såhär sexy var vart sovrum innan. Möbleringen var lite annorlunda, likaså färgvalen.



Sovrummet hade från början lila randiga tapeter (hua!!!!) som vi snabbt ville få bort.
Det var det tråkigaste. Att ta bort tapeter, inte ett lager heller. Vi tog bort tapeter som suttit där sedan 1961. Vet inte ens hur många lager det var. Tappade räkningen. Men det var tidskrävande om nåt. Sedan spacklade jag och sen slipades allt för att få en så jämn yta som möjligt innan det skulle tapetseras!

De gamla garderobsstommarna var i nån taskig gammal färg (har tyvärr ingen bild på hur de såg ut) så de tog vi bort handtagen på, spacklade och sedan slipade vi dem rena. Spraymålade dem vita för att få bästa finish och sedan på med nya handtag, TYDA från IKEA.

Alla lister togs bort, slipades och målades. Element och alla betongbitar målades vita.
Därefter tapetserade pappa. Vi har en fondvägg bakom sänggaveln som är vit med stora silverblommor på (se bilderna) och resten av rummet är tapetserat med en vit tapet med lite lite silver i.




Resultatet:
Att ha en TV i sovrummet finns det många åsikter om. Men eftersom både Patrik och jag tycker att det är skönt att koppla av till så var det en självklarhet. Dessutom kan vi då sitta vid varsin tv och titta om vi inte är överens om vad vi vill se ;-)




Säng från IKEA, sängbord likaså. Vi valde att köra på endast hyllor till sängbord. Snyggt och lättstädat. Sänggaveln har vi gjort själva, kommer snart upp tillvägagångssätt :).
Det transperanta tidningsstället kommer från Åhléns och kostar 399kr om jag inte minns fel. Därifrån kommer även den vita "stegen" (299kr) som vi hänger våra kläder på och sänglamporna i svart tyg, kostade 299kr/st. Mattorna i fårskinn är från IKEA, 349kr/st.
Sängkappan är måttbeställd från EM (kostar ca 1000kr) och överkastet i vitt kommer från Hemtex och kostar 499kr. Taklämpan kommer från Clas Olsons och kostar 299kr.
De svart kuddarna är i olika material. Ville ha det så eftersom det skapar mer spänning och intresse för dem.
Den med paljetter på är från SIA (299kr) och de andra två (en i sammet och en i ett blankt material) är från Lagerhaus (99 respektive 129kr)
Rullgardin, vit, TUPPLUR, från IKEA för 249kr. Den släpper inte in ngt ljus alls. Underbart.


Om det är ngt ni undrar över så fråga på! :)



Kommentarer
Postat av: JESSICA

Sv: usch då! Har inte spytt något mer iallafall, men magen låter som jag vet inte vad, haha!

2010-01-10 @ 23:26:46
URL: http://jessfuckers.blogg.se/
Postat av: Emelie

Jag har inte fått denna än, den borde dyka upp imorgon hoppas jag=). Men jag har ju haft den innan så jag vet att jag blir nöjd. Färgen är genomskinlig med kanske ett liiitet uns av skimmer, plumpers gör ju läpparna röda men jag gillar inte det så jag har alltid ett tunt lager foundation under. Läpparna blir väl inte direkt restylane-fylliga, men fylliga för stunden blir de absolut. Den sticker ganska rejält men jag kan absolut rekommendera den!



Är era sängbord Lackhyllan från IKEA för 49:- förresten? Har tänkt på den lösningen ett tag nu och nu när jag såg era blev beslutet lätt att ta hehe.



Kram=)

2010-01-11 @ 01:25:22
URL: http://extravagantly.blogg.se/
Postat av: Emma Andersson

Lampan kostar 3300 kronor ungefär.. Inget man (läs: jag) slänger ut på en lampa utan att fundera på det en stund först :)

2010-01-11 @ 09:18:48
URL: http://emmaandersson.se
Postat av: p

så fint det blev och ett så kul inlägg med en massa bilder! Ser ut som att ni också är i renoveringstagen även om erat sovrum såg mycket bättre ut än vårat gör- nu är den en heltäckningsmatta i grönt och brunt...

2010-01-11 @ 10:08:48
URL: http://ihpm.blogg.se/
Postat av: Marie

Jättefint sovrum! Tapeten var ju alldeles ljuvlig!



Kram!

2010-01-13 @ 18:01:47
URL: http://sjovreten.blogg.se/
Postat av: Jill

Tack alla för de fina kommentarerna! :)

2010-01-14 @ 13:48:35
URL: http://jillh.blogg.se/
Postat av: lotta

Supersnyggt.

2010-01-25 @ 18:12:46
Postat av: lotta

Vad heter tapeten ni har bakom sängen? Pris ca? Så himla fint alltihop!!

2010-01-25 @ 18:16:05
Postat av: Jill

Hej lotta!

Det står lite om tapeten på min första sida just nu.. bland frågor och svar! tack :)

2010-01-25 @ 18:45:40
URL: http://jillh.blogg.se/
Postat av: Lotta.

Hej igen!

Har nu bestämt att det blir den tapeten ni har i sovrummet (jag ska ha i vardagsrummet)Bara undrar om ni bara har den som fondvägg, vad har ni för annan tapet på dom andra väggarna??

2010-02-15 @ 09:51:21
Postat av: Jill

Åh så kul att du väljer den. Du kommer inte ångra dig, den är verkligen suuuperfin! Vi har den bara som fondvägg så på de andra väggarna har vi en blank vit tapet bara. Med ränder på höjden. Har för mig att den heter Borosan och har artikelnummer 2802... men har ju tyvärr inte kvar pappret där allt stod, så detta är bara vad minnet säger mig. Men den är från Boråstapeter iaf!!! Hoppas du hittar den! :)

2010-02-15 @ 12:10:33
URL: http://jillh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback