INSPIRATION




Nu ska jag göra mig i ordning och sedan bege mig ner till stan. Börjar jobba först vid kl 12 idag så innan dess ska jag försöka hitta en varm tröja, ungefär som den ovan på bilden! Vi får väl se hur jag lyckas... :)

För övrigt så har vi inte haft nåt internet hemma på lite mer än ett dygn. Vilken jäkla panik! Både Patrik och jag var totalt handikappade igår. Men nu är det iaf igång igen... Skönt :)

Ses!


NO FOCUS




Morsning Korsning!
Huvudvärk så det bara dänger om det. Sjätte dagen jag har det nu. Ska i vilket fall åka och titta på en massa möbler och loppisar idag. Igår fyndade jag på hemmaplan, nämligen på farmors och farfars vind. En möbel som stått där i en evighet, dammig och smutsig. Om jag hinner idag så ska jag börja göra den fin. Skrubba och sedan måla om.

Hörs senare!
 

MORNING GUYS




Såna här bilder inspireras jag nåt så galet mycket av. Så himla fina!
Gud vad jag har sovit gott i natt. Helt fantastiskt härligt när man hör regnet som knattrar utanför. Finns inget mysigare. Dock så är det inte lika mysigt nu, när jag ska till jobbet, och det fortfarande regnar. Meeen det löser sig.

Nähe, här sitter jag och ser att klockan är halv nio. Börjar ju jobba nu. Got to go!!!! Kramar!


LONDON




Nu är jag hemma efter en dag på jobbet. Klädde en tjej till brud idag och hon blev så himlans fin. Tyvärr glömde jag ta kort på henne men jag tror att jag kommer få se bilder framöver när hon kommer och klipper sig :)

Patrik är och jobbar, och som på alla fredagar så är han hemma vid niosnåret ikväll. Då ska jag förhoppningsvis ha lagt ut massor av annonser på tradera och ha maten klar :)
 
Själv sitter jag och kollar resor. Jag åker om ett par veckor till Berlin, men det är på jobb och Patrik och jag vill komma iväg tillsammans också. Därför planerar vi en tripp till London senare i höst. Sitter som bäst nu och letar efter ett bra och prisvärt hotell. Några förslag kanske? Jag har aldrig varit där tidigare så har verkligen ingen aning om vart man ska bo om man vill ha en bekväm semester. Men det löser sig tids nog.
Vi har bara varit lediga i 2 veckor i sommar (min enda ledighet på över ett år!!!!) så vi känner att vi behöver komma iväg igen. Därför så kollar vi även på solresor kring nyår, en vecka eller två. Yes. Det är våra reseplaner framöver. Jag hoppas bara att Patriks pluggschema tillåter oss!!!

Nähe... Om man kanske skulle ta och fotografera lite kläder då :)
Kramkram!



DAGENS




Såhär har jag sett ut idag. Fått många kommentarer om flätorna :-)
Fråga mig inte om kvalitén på bilden. Blir så när jag laddar upp den?
Mysko!


CAM




God Förmiddag!
Nu ska jag snart dra iväg till jobbet. Jobbar till kl 20.30 idag. Precis som igår, fast då började jag tidigare. Långa dagar :) Vet dock inte vem som är tröttast. Jag eller Samba? Under tiden jag skriver det här så har hon somnat bredvid mig igen ;-)

Ha en härlig dag vänner.
Kram ♥



SVAR PÅ TAL


Hej! Jag såg just din blogg för första gången och har läst massor med frågor och svar och tips osv!
En sak som jag undrar om du vet någonting om är håravfall. Jag är 20 år gammal och helt plötsligt började håret bara flyga av, ca 4 månader sedan. Jag har läst mig till att det kan bero av stress, men jag har inte varit stressad över huvud taget. Jag har mått hur bra som helst senaste två åren och inte heller har jag varit sjuk. Om det inte är järnbrist så vet jag faktiskt inte vad det kan vara!
Du råkar inte ha tips på produkter/kost/läkare?
Hjälp, jag har nästan inget hår kvar :-(

Hej!
Det finns många saker som kan orsaka håravfall. Som du skriver så är stress en av de vanligaste faktorerna (bortsett från amning). Normalt sett så tappar man ca 120 hårstrån om dagen. Normalt är det även att man går in i perioder där man tappar mycket hår under en kort period, men den perioen brukar vara i max 3-4 månader. Du är inte undermedvetet stressad? Känner du dig trött och orkeslös? Tappar du lika mycket hår överallt eller är det fläckvis? Kvinnor drabbas ofta av problem i sköldkörteln. Det ger också upphov till håravfall och då blir det i större mängder än normalt. Det finns produkter mot håravfall, som är väldigt bra. Men om du har problem med din sköldkörtel så hjälper de inte på samma vis. De produkterna hittar du här. Men om du upplever att du tappar mycket hår och har gjort det under en längre tid så tycker jag att du ska kontakta en läkare som får ta blodprover på dig och kontrollera din sköldkörtel. Lycka till!!!! 


BLUEBERRIES




Nöjd grabb :)



Spannen var halvfull efter 50 minuter... Då gav vi upp efter ett antal myggbett.



Rensat och klart, färdiga för frysen.



Rensning pågår...



Trodde att den här äcklige saken var ett litet löv. Icke. Vidrig gröngöling...


Sådärja! Vi var i skogen i totalt en timme. Väldigt nöjda med våra 3 kg, som det blev efter all rensning. Det var supermysigt att plocka fram tills när myggen ville visa att även de var i skogen. Samba tyckte att det var hur kul som helst att springa fritt. Hon smaskade på rätt bra från buskarna hon också kan jag säga. Hennes tunga var alldeles blå efter.

Efter plockandet begav vi oss till Skönborg för tacos och fika. Hämtade även hem symaskinen.

Nu ska jag ta mig en lång dusch och sedan ska här sys gardiner. Ja. Jag har gardiner numera. Under tiden jag syr så ska jag även se på Irene Huss filmen på femman. Det gäller att vara effektiv.  Älskar ordet effektivitet.

Imorgon och kommande sex dagar väntar en 60 timmarsvecka :) Det känns faktiskt helt underbart och väldigt kul. Trivs så bra i situationen jag är i nu...

Pussar och Kramar från oss :)


BILLIGA VECKAN




Nu har det dansats här hemma för fullt. Patrik är galen i billiga veckan så nu ska vi åka o plocka blåbär... ehhh.. Yepp!



ANSWER BABY!





Är det sant att man bara ska ta schampo i hårbotten?
Ja, det stämmer. Schampo är till för att rengöra skalpen och inget annat. Längderna blir rena när man sköjer ur schampot. Masserar du schampo i hela håret så torkar du ut det onödigt mycket.

Vad gäller till hösten i hårväg? Färg o form? För oss tjejer så är det mesta välkommet, så länge man trivs i det själv. Annars så är det fortfarande mycket tyngd i längderna, alltså inget uppklippt. Färgerna ska hållas neutrala med lätta förskiftningar. "Trasiga" flätor ser man mycket av och även "bakåtslicket".

När vill du ha barn och hur många? För det första så får man hoppas att man kan få barn när det väl är dags, dock finns det inga som helst planer på barn nu. Det beror delvis på att Patrik och jag bara varit tillsammans i 1½ år. Sedan så har Patrik 2 pluggår kvar innan han är färdigutbildad. Därefter ska han få tag på ett bra jobb. Jag vill gärna ha jobbat minst 3 år med min verksamhet innan det känns aktuellt. Vill ha en stabil grund ekonomiskt sett. Jag vill ha fler än ett barn men max 3 tror jag :)

Hur ofta "ska" man egentligen tvätta håret? Låter jag bli o tvätta håret på två dagar så blir det 'fett' eller hur man ska uttrycka det.. helt platt o tråkigt. I övrigt har jag hört av frissan att mitt hår har "fina" hårstrån, hur ska jag göra för o liva upp det? Du ska tvätta håret så sällan som möjligt för att håret skall få leva sitt egna liv så gott det går. Vatten torkar ut håret! Att ditt hår blir fett beror på att håret är vant att bli tvättat ofta. Försök avvänja håret genom att tvätta det en dag efter du egentligen behöver. Om du känner dig ofräsch så kan du använda torrschampo för att få bort den feta ytan. Du kommer aldrig kunna ändra kvalitén på dina hårstrån, däremot kan du använda produkter som lyfter håret och verkar förtjockande. Du kan även göra slingor för att få mer strävhet och därmed volym i ditt hår.

Har du något bra tips på bra hårprodukter när man ska utomlands? Gärna något du kan spraya i håret på stranden som skyddar men som det inte blir fett av. Revlon's sunscreen är riktigt bra och fungerar som skydd för sol och saltvatten. Du hittar den här.
Hur lång är du? Jag är 153 cm KORT.
Skostorlek? 34-36, beroende på fabrikat.
Förebild? Gud vilken bra fråga. Ingen aning faktiskt, har nog ingen förebild.
Vad har du för bil? Haha, jag har en svart Skoda Fabia- 08.
Sen undrar jag om du slingar ditt hår eller färgar hela? Lite olika från gång till gång. Oftast så lägger jag bara lite färg uppe vid benan sen får resten sköta sig självt. 
Hur tänker du med hår till hösten? Färger och så? Neutrala jordnära toner. Djupt, lyxigt har jag som ledord.


FEEL GOOD




HARMONY


TODAY I'M WEARING THIS






Hope you like it!



NY FAVORIT




När vi var på Cypern så beställde jag hem en hel del från taxfreen. Bland annat denna parfymen från Burberry. Tycker att det är otroligt svårt med parfym eftersom jag får huvudvärk av det mesta. Men denna har blivit lite av en favorit...

Vi kör mysmorgon här hemma med fruppe och tv-tittande i sängen :) Jag ska dock bege mig till jobbet nu, men Patrik och Samba får mysa vidare. Patrik är frisk igen, skönt, så han kan jobba! Jag jobbar och sliter som aldrig förr känns det som. Det blir lätt 50 timmarsveckor och gärna några timmar till. Jag är helt fullsmockad i några veckor till men sedan hoppas jag på att kunna arbeta vanliga 40timmarsveckor. Kroppen skriker efter ledighet. Det är ju trots allt 6 veckor sedan vi var på Cypern. Tiden springer iväg...

Nähe, måste bege mig vidare. Vi ses och hörs. Svarar på era frågor senare.
Kram!


QUESTION ME!




Okej, nu gör vi såhär! Jag har fått in en hel del frågor ang hår och även andra frågor. Har dock inte hunnit svara på dessa men om vi tar alla frågor i detta inlägget så ska jag ta mig tid till att svara. Så.

Ställ om era frågor genom att kommentera i detta inlägget och ni som vill fråga annat, varsågoda!


HOME
















Å så var man hemma igen från Öland. Haft en helmysig helg! Vädret var dåligt fram till lunch alla dagarna och sedan klarnade det upp och blev fint. Skönt när det var folktomt på stranden :) Lite färg har vi fått oss. Alla utom Patrik som legat inne och mått dåligt. Stackarn är riktigt sjuk. 39 graders feber och halsont. Än så länge har han inte smittat av sig och jag hoppas att jag slipper sjukan. Måååste lägga in mitt höstschema också på jobbet, inte hunnit det än!!!

Btw så pågår det en liten förändring hemma i vårt vardagsrum. Jag letar fortfarande på loppisar efter lite saker, och så fort jag fått tag på det jag vill ha så ska jag visa er resultatet :)

Nu blir det jobb till nio!! Kram!

GRATTIS LOWE PÅ DIN 1 ÅRSDAG!!!!

ÖLAND!




HEJ!
Alltså jag har sååå mycket som jag vill blogga om och som jag ska blogga om, men jag har inte tid!!! Jag jobbar för fullt och så fort jag är hemma så åker jag iväg.. Vilket i sin tur leder till att jag aldrig är hemma och att jag väldigt sällan finns framför datorn. (bortsett från arbetstid då jag facebookar och kollar mailen.) Nu är jag dock hemma, en timme försent från jobbet! Ni anar inte hur mycket vi har att göra. Men det är ju ändå så som det ska vara! Nu ska jag packa. Ikväll drar vi till Öland! Hemma sent söndagkväll. Vi ska mysa med bästa kusinen Jenny och hennes Henke. Party blir det också... Jag laddade nyss upp med 5 fulla kassar från systemet. Mmm.. Mina fingrar är blå och svullna nu. Att jag aldrig lär mig att jag inte kan bära tunga saker. Nu babblar jag nonsens så det är bäst jag slutar. Jag är sån här när jag är trött och stressad men lycklig enda in i själen!

Så ståååå ut kära vänner. I will be back! SOOOON!!!
Pussar i massor!!!


ÄVENTYR




Det här lilla trollet ska vi hälsa på idag! :)

Morsning!
Lediga idag, och det är så skönt. Vaknade för någon timme sen och ligger bara och myser i sängen. Patrik ska snart iväg till gymmet och därefter åker vi till Jönköping. Lite ärenden och sen träffa Puttes brorsa med familj :) Åker ganska sent härifrån så det blir en lång dag på bortaplan.

Kram!!


LONG TIME NO SEE



Höstkläderna har åkt fram!! Känns som sommaren snart är slut :(

Hallå ja!
Några som frågat sig vart jag tagit vägen- och jag tog ganska ofrivilligt en liten bloggpaus. Nu är jag dock tillbaka igen!! :) Har börjat jobba mer nu igen vilket har påverkat bloggen negativt. Men företagspengarna rullar in, i vilket fall! ;)

Har idag varit på Ikea och shoppat lite och därefter tittade vi på Patriks match, som de spelade i just Älmhult. Fjärde raka förlusten och de spelar inte alls bra, så det är inte särskilt förvånande. Serien kommer gå åt skogen nu! Så det så! Vill man inte så kan man inte...

Fick i vilket fall med mig massa med godsaker hem från Ikea, så jag var nöjd :)

För övrigt så händer det inte alls mycket. Jobbar och sliter, samtidigt som jag har värk i knän och vänster axel. Ska börja med mina smärtstillande igen och hoppas att inflammationen i axeln ger med sig. I lördags, när jag jobbade, så kunde jag knappt höja armen till det läge jag ville. Gjorde riktigt ont.

Nu- Tacos och filmen Brothers!


ABSOLUTLY FANTASTIC








God Kväll!

Snart är det en ny arbetsvecka som tar sin start. Ska denna vecka börja jobba lite mer än föregående två. Vet dock inte om det är så bra eftersom jag känner att jag har en förkylning inom mig, på väg att blomma ut. Laddar med massor av frukt och hoppas att den försvinner.

Helgerna går ju galet fort, kan visserligen bero på att jag sov bort hela dagen igår. Som sagt, något som spökar i kroppen.

Idag började vi med en sovmorgon eftersom vi såg två filmer ganska sent igår. Jag var helt säker på att jag sett klart film nr 2 också men tydligen hade jag tackat för mig en stund innan slutet. Något jag inte alls minns själv, haha. Vi åt vår goda lyxiga frukost och sedan storstädades det och veckohandlades. En vanlig söndag med andra ord.

Samba håller på i detta nu att riva ut alla sina leksaker igen som vi lagt i ordning när vi städade. Helst ska de vara utspridda över hela lägenheten. Hon går och hämtar en efter en ur lådan...

Ska fortsätta se på höjdhoppsfinalen nu och mysa med godingen.
Kram!