Renovering Köket- Drömmen som blev sann- Vår Vita Dröm



Nu ska ni få se hur vårt kök tog sin form.




Köket från start. Såhär såg det ut när vi var och tittade på lägenheten.



Här är ett gäng bilder på hur det såg ut de första dagarna under renoveringen av köket. Vi började med att dra ner allt det gamla som satt som berg. Det har suttit där sedan 1961 så det hade verkligen satt sig i väggen. Fick därefter mura upp lite av väggarna som rasade i samband med att vi tog bort det gamla köket. Sedan började vi sätta ihop det nya köket och man upplevde att ingenting stämde någonstans. Alla mått var olika. Golvet lutade, väggarna var sneda, taket likaså. Tur att man har en skicklig pappa som styrde upp det hela!



Här har skåpen börjat ta sin form. Vitvarorna kommer på plats och kaklet, som är i  svart stavmosaik (Blackwood), likaså.

Kök från IKEA, vit hägglans, svart bänskiva, svart stavmosaik kakel.

Köket är klart! Kök från IKEA. Luckor i högglans vitt  (ABSTRAKT) valde jag eftersom det reflekterar ljus så bra och gör så att rummet ser större ut. Vi satte handtag, TYDA från IKEA, i rostfritt stål. De satte vi vågrätt överallt eftersom det satt sådana på alla vitvaror. Jag vill inte att det ska se stökigt ut vilket jag tycker att det kan göra om de sitter på olika vis. Vitvarorna i rostfritt är från IKEA, dock ej kyl/frys och diskmaskin som jag köpt från Elgiganten. Köket kostar ca 56 000 inkl. vitvaror dock exkl. kakel, blandare.
Vi valde svart bänkskiva i laminat med rostfri kant. Det ger en väldigt rubust känsla. Vi valde även alla socklar i rostfritt bara för att få igen det rostfria någonstans. Så balansen och harmonin känns bra.
Kaklet heter Blackwood och kommer från Konradssons. Detta kakel hade de på ett par ställen/butiker och det skillde ca 500kr/kvm på de olika ställerna. Vi köpte det på BBM för 950kr/kvm och för oss gick det åt exakt 5 kvm. Därtill kom kostnader för fix och fog och mjukfog. Det är svart (eller väldigt mörk, mörk grå) stavmosaik med lite lite lyster i. Vi tog grå fog eftersom jag inte ville att det skulle bli för tegelstensaktigt. Hade vi valt vit fog så hade det sett så markerat ut och det ville jag inte.

Kök från IKEA, vit hägglans, svart bänkskiva, svart stavmosaik kakel.

Tapeten är vit med lite skimmer i. Tittar man riktigt nära så är det en vit tapet med smala, smala trådar i silver på lodrätt håll. Den ger också en känsla av att rummet är större.
Golvet är eklaminat.


Köks detaljer från IKEA.

Köksbord och stolar är från EM. Köksbordet heter PARIS och kostar 1595kr. Stolarna heter JACK och kostar 995kr/st.
Lampan som vi har över vårt köksbord heter Octupus och kostar 995kr, även den från EM.
Hällen kommer från IKEA och är en induktionshäll med booster-effekt. Vilket kap! Matlagningen går snabbare och är roligare också. Saker och ting kan ej brännas fast på denna typ av häll och med booster så får man kokande vatten på bara några sekunder!
Ikea har även en väldigt smart lösning för kryddor. I översta lådan vid köksfönstret så har vi lagt in en insats som håller kryddorna på plats och man får verkligen en överblick över alla kryddor där. Supersmidigt.


Nu tror jag att jag fått med allt. Lite hur vi tänkt och varför vi valt som vi gjort. Vi är väldigt nöjda med vårt kök och IKEA har bra lösningar på det mesta. Rekommenderar verkligen IKEA som köksleverantör. Är det ngt mer ni undrar över så får ni gärna fråga! Jag svarar på allt :)


Kommentarer
Postat av: Susanne

Roligt att du tycker om min blogg och så roligt att du äntligen gjorde ett avtryck hos mig :o)

Köket ni gjort om blev supersnyggt, precis i min smak.

God fortsättning på det nya året!!!



Kramen

2010-01-03 @ 13:13:47
URL: http://gronanyanser.blogg.se/
Postat av: Josefin

Kul att du gillar min blogg, ska bli spännande att börja titta in på din blogg med. :)



Vilken trevlig genomgång över vad ni valt till köket och varför. Intressant. Resultatet blev stilrent och snyggt med läckra detaljer som köksbordet, lampan och kaklet tycker jag. Förstår att ni är nöjda. Du verkar också ha världens bästa Pappa. :)



Ha en mysig söndag, kram på dig.

2010-01-03 @ 13:23:50
URL: http://www.vitamagnolia.blogspot.com
Postat av: Zandra

Tack för fina ord!

WOW vad köket vart snyggt!! Där har ni jobbat och slitit bra. Riktigt fint, precis i min smak :-)

2010-01-03 @ 14:04:48
URL: http://lillalallas.blogg.se/
Postat av: Ann-Louise

Superfint kök!! Är lite avis då vi bara är i tankefasen än och det känns så jobbigt att börja...

Du rekommenderar alltså IKEA och deras kök! Bra att veta, har också tänkt ha Abstraktluckorna hos oss.



Nu när jag hittat din blogg kommer jag nog titta in igen!



Ha en fin söndag!

2010-01-03 @ 14:05:12
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Marie

Oj vilken förändring! jättesnyggt!! Vi renoverade vårt kök för fyra år sedan(tror jag) men det finns så mycket nytt,fint, modet har oxå ändrats lite, så jag skulle göra det annorlunda i dag. Fin blogg förövrigt också, kram Marie

2010-01-03 @ 18:17:33
URL: http://sjovreten.blogg.se/
Postat av: Erica

Hejsan

Oj vilken schysst förändring!! Bra jobbat ;)

Va skoj att du hittat till min blogg och nu ska jag kolla in din fina blogg.



Ha en bra kväll!!

Kram Erica

2010-01-03 @ 19:00:09
URL: http://www.misspiffy.blogspot.com
Postat av: Uh-huh-me.com - Nettan

Kikar in här och var tvungen att kommentera detta. Grymt snyggt! Bra jobbat där :)



Ha det gott!

2010-01-03 @ 19:02:29
URL: http://uh-huh-me.com
Postat av: Emma Andersson

Kul med ett "samlingsinlägg" om köket! Ser fram emot liknande inlägg om övriga rum. Vad duktiga ni är, ser superfint ut verkligen.

2010-01-03 @ 20:35:05
URL: http://emmaandersson.se
Postat av: Jill

Susanne: Åh tack så mkt!! God fortsättning! :)



Josefin: Ja, pappa han är bra att ha :) Tacksam som få. Tack för de fina orden. Ha de så gott och god fortsättning kram.



Zandra: Tack tack!!



Ann-Louise: Tack för de fina orden. Det värmer! Vi är helt fascinerade över hur bra IKEA faktiskt har varit. Killen som hjälpte oss på ikea var visst deras chef där, och det märktes. Kunde precis allting och ställde frågor om sånt som vi inte haft en tanke på. Sen är det helt otroligt hur bra allt klaffade i slutändan. Imponerande! Lycka till med ditt kök!! Hör av dig om du undrar ngt.. Kram!



Marie: Tack tack. Ja det är väl så. Det förändras ju och kommer nya saker hela tiden. Vore kul att se ditt kök, finns det några bilder tros?



Erica: Tack så mkt!! Ha de gott, god fortsättning.



Nettan: Tack så mkt :)



Emma: Det kommer komma liknande om de andra rummen också, allt eftersom! Håll utkik :) God fortsättning.

2010-01-03 @ 23:02:34
URL: http://jillh.blogg.se/
Postat av: p

vi funderar också på att ta ett kök från ikea, hur tyckte ni att det var att sätta ihop själva köket? Passade alla mått och var det svårt? Verkar som att era problem kom av lägenheten och itne själva köket?

2010-01-11 @ 10:14:47
URL: http://ihpm.blogg.se/
Postat av: Jill

Köket kommer ju paketerat skåp för skåp så det var himla smidigt. Vi började med hörnskåpet, bygge ihop det först och sedan placerade ut det. Supersmidigt. Vi hade inga som helst problem med ikea eller köket, rekommenderar de verkligen!!

2010-01-12 @ 18:32:19
URL: http://jillh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback