VÄXJÖ I VINTERSKRUD




Igår så fick jag en avbokning efter lunch så jag tog mig samman (!) och gick runt sjön. Det var iskallt men väldigt vackert. Ja visst kan det vara fint när det ligger lite krispig, vit snö på marken och solen är framme! Önskade att jag hade haft systemkameran med mig så jag kunde knäppt några fina bilder men istället fick iPhonen stå i tjänst. Det var en härlig promenix, om än i kallaste laget. Behöver jag nämna att det tog lång tid innan mina ben "tinade" upp? ;-)

HEJ TISDAG!

Redan ny dag, och jag välkomnar tisdagen med öppen famn. Idag bjuds det på härlig lunchdate tillsammans med söta Anna! Ser så mycket framemot det då vi knappt hinner ses nu förtiden. Både hon och jag är frisörer samt egenföretagare så våra scheman är lika tjocka. Men innan det är dags för lunch ska jag hinna med ett par timmar på jobbet och sedan så jobbar jag till 20.30 ikväll. Låååång dag.

Hoppas ni får en fin och härlig tisdag. KRAM



SUMMERFEELINGS



Igår så köpte jag några nya armband och tillsammans blev det såhär fint! Gillar det verkligen, ger mig sommarvibbar!!
Känns som att vi alla går och väntar på varmare tider, är sååå trött på kylan och snön. Jag är inte gjord för vinterkyla! Sådär, nu har jag klagat klart ;-) framför mig nu väntar som vanligt en arbetsdag :-)
Hoppas ni alla får en fin måndag! KRAM
.

ÄNTLIGEN EN UPPDATERING




God morgon SÖNDAG! Min favoritdag är här och jag är l-e-d-i-g. Underbart! Jobbar på som tusan just nu och har samtidigt en jobbig förkylning med den en huvudvärk som heter duga. Har haft ont i huvudet i snart 2 veckor. Pain! Blivit dåligt med bloggning nu i denna veckan, sorry för det.

Veckoinhandlingen är redan gjord nu på morgonkvisten, så nu står storstädning näst på tur. Därefter kommer jag att baka in mig i duntäcket i skönaste soffan och bara gotta mig i all läsning. Jag behöver vila, annars sprängs mitt huvud...

Hoppas ni alla får en superhärlig söndag. Solen står högt idag och det är nollgradigt ute. Härligt vinterväder!

Vill även passa på att ge en av de varmaste grattiskramar till min vän Johanna som i torsdags fick en liten son.
Lycka!!! Ser framemot att träffa er om 2 veckor :)...

KRAM!



GÅRDAGENS!




Igår körde jag en copy! Det blev mina älskade favoritjeans från Gina, nya skor från Steve Madden (visar i ett annat inlägg), tunika/klänning från ZARA och pälsväst från Hollies! Till detta bar jag min nya väska från Marc Jacobs. Snyggt och värmande under tiden jag satt på föreläsning :-) Dock så är denna färgskapelsen så himla mycket finare när man är brun och inte blek.



GOD MORGON ONSDAG!




Tänk att det redan är onsdag igen! Hur fort går tiden egentligen? Huu, jag hinner inte med! Idag är jag lite trött både i huvud och kropp då jag var hemma sent från Göteborg igår. Satt ner mest hela gårdagen. 6 timmar i tåg och 7 timmar föreläsning. Så jag har ont i kroppen av de anledning. Hoppas iaf att några koppar kaffe kan råda bot på tröttheten. Jag sitter ju aldrig ner annars! Obekvämt... Meeen jag hann med en halvtimmes shopping också ;-) Så jag är minsann glad ändå! Spenderade alla de trettio minuterna inne på H&M, och litegrann fick jag allt med mig hem. Visar sen! På tal om föreläsningen så var den GRYM. Nu vet jag allt och lite till. Ska försöka dela med mig av allt till er. Det tråkiga är att man inte fick fota eller filma i lokalen. Kånkade på systemis helt i onödan.

Well! Nu blir det jobb för hela slanten. Kommer upp ett inlägg till er snart ;-) Ha en underbar onsdag vänner!



OFF TO GÖTEBORG




I detta nu så sitter jag redan på tåget, på väg till Göteborg! Jag ska upp på ett trendseminarium över dagen. Världens fyra starkaste trendanalytiker kommer vara på plats för att visa mig allt inom trend, mode, inredning, livsstil, style och designinspiration in i minsta detalj inför SS13.
Det blir en heldag på avenyn och när jag väl sitter på tåget hem igen så kommer jag med all säkerhet vara både peppad & inspirerad till max! Kameran är med ;-)



SVAR FRÅN FRÅGESTUNDEN

Säljer ni färg på salongen som man kan slänga i håret hemma?
Vi säljer bara toningar!

Varifrån kommer all din energi?
Bra fråga! Jag är levnadsglad och gör bara saker som jag tycker är kul.

Hur får du tid för vänner och familj när du jobbar så mycket?
Jag önskar att dygnet hade många fler timmar för jag hinner tyvärr inte allt jag vill. Minns inte ens när jag var hemma hos mina föräldrar senast och vänner hinner jag oftast bara med på helgerna. Jättetråkigt att läget är så men i veckorna har jag ingen energi till det efter en lång arbetsdag.

Min fråga är vad som är skillnaden på balsam och detangler?
Det är i det stora hela ingen skillnad alls. En detangler är mer utredande.

Vilken av de resor du varit på skulle du i första hand rekommendera att åka och varför? Ska tillägga att det är jag och min pojkvän som är sugna på att komma iväg!
Det beror på vilken årstid man vill åka. På sommaren: Sardinien är en klar favorit, men även Cypern (Fig Tree Bay)! På vintern: Thailand.

Hur gör du när du lockar ditt hår?

Jag ska visa er, snart! Lovar :)

Jag är så nyfiken på vad du har för tatuering på överarmen?
Jag har en tribal där som snart är borta efter några laserbehandlingar!

Du verkar va så otroligt motiverad och full av energi, med mycket jobb och tidiga mornar, vart får du din motivation ifrån?
Jag älskar mitt jobb mer än nånting annat. Det är en glädje för mig att få jobba som frisör och kanske är det därför som jag skuttar upp varje morgon ;-) Haha! Sömn har aldrig varit en favoritsysselsättning och jag tycker att jag är som piggast ifall jag sovit 6 eller max 7 timmar på en natt. Sover jag mer än så känner jag mig bakis.
Vaknar alltid av mig själv, innan klockan ringer!

Vad tycker du om håroljor? Om du testat, kan du rekommendera någon?
Använder alltid olja i mitt hår. Jag förespråkar gärna KendiOil från Alternas Bamboo-serie.

Sen undrar jag om de värmesprayer man kan köpa för att skydda håret mot t.ex. plattänger faktiskt funkar?
Det beror på vilket värmeskydd du använder. Köper du hos frisör där råvarorna i produkterna är så bra mycket bättre än i butik, då hjälper det mot värme.

Har du tips på hemmagjorda hårinpackningar som funkar?
Nix, tyvärr inte. Tror inte på att råvarorna man har hemma i skafferiet kan göra underverk :)..

Vart hittar du all inspiration till inredningen hemma hos er?
Jag suger åt mig inspiration över allt. Främst genom nätet och inredningstidningar.

Vad har du för tatueringar?
Det finns bilder på alla mina tatueringar i bloggen, men eftersom det är så många som efterfrågar det så ska jag göra ett inlägg framöver om just tatueringar. Jag har främst texter med olika budskap.

Vad skulle du göra om en kund inte blir nöjd? Har det hänt?
Jag har, vad jag vet, aldrig gjort en kund missnöjd. Jag låter aldrig en kund gå utanför dörren om jag själv inte är nöjd med resultatet!

Såg så fint ut när ni var på Sardinien, så jag undrar bara vilken stad ni var i och vilket hotell ni bodde på?
Vi bodde i Alghero, på hotell Florida.

Vilken färg/frisyr är "inne" till våren?
Försöker att inte tänka på trender när det kommer till håret för jag tycker att det är så pass individuellt. Men om jag måste säga något så är det mer pasteller i vår, den korta pagen har nu vuxit sig lite längre och jag gillar fortfarande ombre och den lite nonchalanta stilen.  

Hur är det egentligen med att färga håret när man är gravid?
Jag vet inte hur det är med färgerna som finns i butik men på salong är det ingen fara. I alla fall inte de färgerna som vi använder, för de är så skonsamma och snälla.

Vad brukar du göra efter ditt jobb?
Det är olika! Oftast så slutar jag mellan 18 och 21. Jag hämtar hunden (om inte Patrik redan gjort det) och sedan lagar vi mat, äter, går kvällspromenad med Samba och sen duschar jag och sedan blir det väl nån timme framför tvn innan jag slutligen hamnar i sängen :)

Vad/ hur äter du en vanlig dag?
Det är väldigt olika. Kött avstår jag helst från även om jag tycker det är gott ibland. Fisk gillar jag inte. Kyckling äter jag dock :) Variationen är alltså inte så stor ;-)

Jag skulle vilja utbilda mig till frisör nu efter gymnasiet! Vet du någon utbildning som du kan rekomendera mig? :)
Tyvärr så har jag ingen koll på det alls :(

Skulle du kunna ge oss elever som läser till frisör något/några tips som är bra att veta eller så? Kanske något du önskade att du frågade mer i skolan eller när man är ute på praktik.
Gud vilken svår fråga! Jag vet inte, jag var rätt nöjd med min utbildning. Dock var det några tuffa och tråkiga år precis efter skolan då man fick "slava" en del. Men så är det väl alltid; man måste jobba sig upp! Men det är helt klart viktigt att visa sina framfötter, visa att man VILL även om man ännu inte kan :)



UTMANAD


Jag har blivit utmanad av Erika att svara på några frågor, sjävklart antar jag utmaningen!

Vad gjorde du för 10 år sedan?

För 10 år sedan så var jag 15 år och gick i nian på Norregård. Jag var nog en typisk (jobbig!) tonåring hemma men skötte skolan exemplariskt. Visste ju att jag ville komma in på Frisörskolan och då krävdes det högsta betyg i allt. Jag hade Lunarstorm (mitt smeknamn var LiTTLEJiLL, hahaha!) och jag satt mer eller mindre ihop med min bästa vän Johanna. Vi var inte utan varandra många minuter, vi sov till och med ihop! Med henne gick jag igenom allt vad en tonåring ska gå igenom :-) Jag åkte utomlands för första gången det året. Självklart tillsammans med Johanna! Vi var på Korfu i två veckor. 



Bilder från Korfu.

Vad gjorde du för 1 år sedan?

Jag bloggade för fullt, jobbade mycket och klädde mig lite rockigare än vad jag gör idag. Annars var nog livet ganska likt livet jag lever idag, 1 år senare ;-) 

5 snacks du gillar?

Glass, godis, bullar, choklad & lite mer choklad. Äter nog det mesta som är sött ;-) Dock är jag inget fan av chips, popcorn och ostbågar. 

5 sånger du kan hela texten till?

Jag kan alla Robyns låttexter, nya som gamla.



5 saker du skulle göra om du var mångmiljonär?

Betala av min lägenhet, resa, spara. Drömmen hade ju varit att ha ett boende i ett varmt land också. Å en sommarstuga i Sverige. Å en båt, en stor båt. Sen skulle jag givetvis se till att min övriga familj fick dela den glädjen med mig! 

5 dåliga vanor?

Gud så svårt! Pedantisk (men har nog börjat slappna av det senaste), planerande (har svårt för att vara spontan) och sen kan jag bara komma på mina allra största last. SOCKER. Äter på tok för mycket godsaker.

5 saker du gillar att göra?

Jobba, shoppa, sola (inte solarie!!!), blogga och RESA! 

En sak du aldrig skulle klä dig i, eller köpa?

Jazzbyxor. Hua. Jag klädde mig i det tillräckligt mycket som 13åring. Fick nog för resten av livet.

5 favoritleksaker?

iPad, iPhone, systemkameran, tvn & datorn.





TOMTABACKEN






Nu är vi hemma igen efter en heldag tillsammans med John, Jonna & lille Lowe. Mysigt! Vi var i Tomtabacken och där var jag nästan dagligen som barn. Är uppväxt där och fick massor av minnen tillbaka. Häftigt! Det är säkert 10 år sedan jag var där sist. Lowe var i sitt esse och hade fullt upp med att kolla in alla "stora" barn när de åkte ♥ Åka själv (med mig eller Jonna där bak) var kul också!

I eftermiddags har jag klippt dem hela högen, så nu har jag jobbat lite på min lediga dag :) Härligt!

Här hemma har vi redan parkerat oss i soffan.
Söndagsmys it is. Puss & Kram!



GOD MORGON SÖNDAG





Hej finisar! Idag är det en trött bloggerska som säger hej och välkommen söndag! Jag sitter fortfarande i sängen med datorn i knäet och Nyhetsmorgon på tvn. Precis som det ska vara på söndagar! Mina ögon är svullna av all gråt som filmen "Jag saknar dig" bidrog till under nattens småtimmar. Vilken vacker film!

Sist vi hördes
var jag på väg till jobbet. Vad jag inte hade berättat var att jag sedan höll i möhippa för fina Anna. Ville ju inte avslöja mig ;-)... Vi började möhippan med att boka in en fakekund på henne som skulle spela henne ett litet spratt. Hans uppgift var att spela kund som inte var helt frisk. Han skulle vara lite schizo, och annorlunda om jag säger så. Han lyckades såååå bra! Det blev många skratt :-) Sedan fortsatte vi till Medley där vi hade bokat ett privat spinningpass med bästa Emma! Efter det var mina ben väldigt spaghetti, jag har ju inte tränat sen min lunginflammation! Otränad som få ;-)... Vi for vidare till ett dagspa där vi hade hyrt bastu & bubbelpool/jacuzzi. Till detta förtärde vi cava, champagne, mörk choklad och frukt. Kvällen avslutades på 4 krogar med god mat och vid det här laget: trötta tjejer! Jag skulle vilja påstå att möhippan blev precis så lyckad och mysig som vi tänkt oss. Anna var mer än nöjd över överraskningen :)

Kul att det trillat in lite frågor på frågestunden. Ni kan fortsätta fråga under dagen idag också om ni vill. Nu ska vi nämligen ta oss i kragen och kliva upp. Idag ska Patrik tatueras och jag ska ha mysdag med älskade Jonna & Lowe. Vi ska ge oss ut i backen och åka snowracer/pulka! Kameran hänger med så vänta er ett inlägg ikväll. 

Ha en underbar söndag, och hoppas ni orkade läsa er igenom hela inlägget ;-)
KRAM!



FRÅGESTUND





Hej finisar ;-)... Nu ska jag kila till jobbet för sjätte dagen denna veckan och efter det så kommer jag inte ha möjlighet att blogga så jag återkommer imorgon med lite news ;-) Tänkte att vi kunde köra en frågestund under tiden. Så, shout out!


FINALLY MINE ♥



Äntligen är den i mina ägor, min första (men inte sista!) Marc Jacobs väska.


HAPPY FRIDAY ♥




Hej fina! Tittar in en snabbis innan jobbet och önskar er alla en underbar fredag!


BLUE BLOUSE




God morgon sötnosar! Hur är läget? Idag är jag TRÖTT som attan. Igår var jag vaken i 19 timmar, å nu i natt fick det bara bli 5 timmar i bingen. Men tyvärr inte sömn alla de timmarna för då hade jag nog känt mig utvilad. Patrik är sjuk och har snurrat, snurrat och snurrat lite till. Hostat, snörvlat och haft det jobbigt. Stackarn :-( nu håller vi tummarna att jag klarar mig. Har ont i halsen och är lite snorig men ska bokstavligen trycka i mig huskurer för jag har inte tid eller lust att bli sjuk.
Som ni märkt har det blivit lite dåligt med inlägger senaste dagarna.. Snart flyter det på som vanligt igen!
Nu blir det en kopp kaffe till innan det är dags att gå till en härlig dag på jobbet :-) Kraaam ♥
.

TIDIG MORGON



God morgon Finisar!
Idag steg jag upp sådär groteskt tidigt :-) började jobba lite tidigare än vanligt så jag har redan hunnit med en färg här på morgonkvisten. Slutar tack och lov redan vid 16 idag så då ska jag hem och röja lite och hämta ut paket :-) misstänker att paketet som kommit är från Free People ;-) ska bli spännande!

Måste fortsätta här nu, hoppas ni alla får en underbar onsdag! KRAM


.


CORAL


God morgon :-) hur är läget? Här är det fint! Sovit så gott i natt :-) Började morgonen med en lång dusch, med hårinpackning och skrubb. Så skönt sätt att starta dagen på! Dags att dra sig mot jobbet- jobbar till 19. Hoppas ni alla får en fin dag ♥
.

GOD NATT ♥


Det har varit en lång dag! Trötta och belåtna hoppar vi nu i säng. Hoppas på skön sömn ♥ sov gott!



VINTAGE BY FÉ




Söt och jag älskar hur de blandat både silver, guld och bronsfärg på clutchen.
Min vän Cizela tipsade mig om att lägga en sax i fönsterkarmen för att lättare kunna hitta Sambas koppel.Sagt och gjort! 5 min senare ligger kopplet helt plötsligt där, i lådan, som vi värt ut och in på flera gånger innan. MAGI! Både Patrik och jag blev rädda och fick gåshud! Shit så sjukt :-) tack Cizela!!!! Samba är glad :-)
Jobbar vidare til, 19 idag, sen blir det hem och tvätta lite :-) kram!



SOFT




Gillar min mysiga tröja från H&M. Härligt oversize och jag myser ner mig i den så fort jag hinner :)
God morgon! Här har vi sovmorgon idag, hur skönt? Har hunnit med så mycket redan, känns bra! Dock har nästan all tid gått till att leta efter Sambas koppel. Igårkväll när vi skulle ta ut henne på kvällspromenaden så var hennes koppel spårlöst borta. Hon hade det på sig ett par timmar tidigare när vi åkte och handlade, men ingen av oss minns vem som tog av henne kopplet efter det eller vart det kan tänkas ligga. Vi har alltid en låda där vi lägger hennes koppel men det finns alltså inte där. Har letat precis överallt, i kylen, tvättmaskinen, soporna, övrigalådor och hörn men kopplet är spårlöst försvunnet. Hmm... Fortsättning följer!

FILMKVÄLL




Hyrde tre filmer igår på vägen hem från jobbet. Igårkväll såg vi Trespass, den var grym! Riktigt spännande. Jag vågade inte gå ut med Samba efteråt ;-) haha! Ikväll tänkte vi ta Hangover 2, älskade humorn i första filmen så hoppas denna lever upp till förväntningarna. Den tredje och sista filmen, Jag saknar dig, får vi se en kväll i veckan eller kanske sparar vi den till fredagsmyset. Antar att en eller två tårar kommet trilla längs med kinden när vi ser den...

Tredje och sista tvätten rullar i full gång i badrummet.
Hade gärna slängt in en fjärde tvätt i maskinen men vi har inte plats att hänga upp mer tvätt nu så får köra en imorgonkväll istället. Annars är allt klart här hemma. Det doftar Ajax blandat med vanlij från ett doftljus. Ljus har varit tända i lägenheten sen frukosten och det är så mysigt nu när mörkret faller sig på. MYSSÖNDAG it is!!!! Lovely ♥



KALORIBOMB




Såhär såg efterrätten ut som jag hittade på igår! Vaniljpannacotta i botten och sedan varvade jag björnbär, blåbär och hallon med vit chokladkräm, kolasås och smuldeg. GOTT!!! Till förrätt gjorde jag bruschetta med chili- och avokadoröra och till huvudrätt serverade jag basilikakyckling med mandelpotatis och smörstekt sparris.

Kan ju säga att det inte var sista gången som detta tillagades ;-)

Nu ska jag rensa i garderoben igen, fortsätta tvätta och sedan blir det en promenad med älskade. KRAM ♥


VÅRNYTT


Idag myser jag runt i min nya tröja från Indiska. Den är så himla fin och skön men virkade detaljer. Färgen är fantastisk! Nu har vi myst i sängen med en låååång frukost och nu drar storstädning i gång :-) Maten jag lagade igår fick mer än godkänt, kul! Tyvärr glömde jag fota de två första rätterna, men efterrätten lyckades jag fånga iaf!
Känns så härligt med söndag, min enda lediga dag på flera veckor så ska bara njuta och ta vara på ledigheten :-)
Ha nu en skön söndag så ses vi senare. Kram!

BILDBEVIS FRÅN IGÅR




Detta var lätt den godaste middag jag ätit, någonsin. Patrik fixade allt själv och hade även förberett vissa saker redan under dagen igår medans jag jobbade helt ovetandes ♥ Så sött! Maten var helt i min smak, han vet minsann vad jag gillar. Det är superkul att han nu visat mig sina skills i köket- det lär bli fler gånger som jag låter han stå vid spisen!!! Kärlek!

Nu är det min tur att laga maten. Jag vill ju inte vara sämre så det blir 3-rätters även ikväll! Patrik är iväg med kompisar men kommer hem any second ;-)...


TISSOT




Min nya klocka är så himla fin. Jag är ju verkligen en klockmänniska också. Kan inte gå utanför dörren utan klocka för känner mig så naken utan. HAPPY GIRL!

Har lite lunch på jobbet nu för att fylla på energi (idag blev det en kycklingbaguette) och nu är det snart dags för att jobba lite till. Lovely!


GOD MORGON LÖRDAG!




God morgon bloggen! Här är vi vakna sedan ett par timmar (iaf jag, Patrik är fortfarande nyvaken) och nu vankas det frukost tillsammans innan det är dags för mig att gå till jobbet. Kvällen igår var verkligen världsbäst och maten likaså. Han kan, min man, minsann! (rimmigt värre ;-)...)

Vi ses om en stund, ha nu en mysig lördag! KRAM ♥



VÄRLDSBÄST




Nu är jag äntligen hemma efter en lång dag på jobbet, och vad möts man av då? Jo världens sötaste pojkvän har tänt ljus och gjort en Fredagsmeny! Ännu en överraskning! Dessutom är jag strängt förbjuden att entra köket ikväll så nu sitter jag här och väntar på att kvällens förrätt ska komma in. Du är världsbäst Putte ♥

All my love to you!



EN UNDERBAR ÖVERRASKNING




Vet ni vad?
Igår när jag kom hem så hade jag fått en avi från Posten om att jag hade ett paket att hämta ut. Vid det tillfället såg jag nog ut som ett frågetecken för jag kunde inte komma på vad jag hade beställt. Åkte och hämtade paketet och mer eller mindre slet upp det när jag kom hem. Det visade sig vara en klocka från TISSOT. Jag kände mig fortfarande som ett frågetecken. Sen såg jag vykortet med en handskriven hälsning på baksidan. "Grattis Jill! Här kommer klockan du vann i tävlingen på Plazakvinna.com från TISSOT. MVH Camilla Moberg"

Vilken jäkla överraskning! JAG VANN helt enkelt! Hur underbart?! Jag kan inte annat än säga att jag är galet glad. Klockan är helt underbar och i butik kostar den 3650:- I LOVE IT. Bättre bild kommer snart :)



MY PRECIOUS & FREDAGEN DEN TRETTONDE




Perfekt tanfärgad clutch från Topshop. Åh så kom den tillslut, som jag längtat. Även om jag beställde den för ca en vecka sedan så känns det som en evighet för jag har längtat som en tok. Hur kan man bli så fäst vid materiella ting? Underbar!

God morgon FREDAG! Å inte vilken fredag som helst utan fredagen den trettonde! Är ni skrockfulla där ute? :) Här är det nog lugna puckar och so far so good får jag väl lov att säga eftersom jag idag inte försovit mig ;-) Nu blir det en snabb mysfruppe i sängen med min älskade och sedan blir det heldag på jobbet tillsammans med mina goa kollegor & kunder.

Ha en bra dag
& hoppas ni inte råkar ut för olyckor idag! ♥



SPETS & SKINN


Visst är det fint när man blandar upp det skinnbyxor med något så sött som spets? Tunikan som jag beställde från Topshop förra veckan är helt lovely
Nu har jag kommit i fas sedan min oväntade sovmorgon! ;-) konstigt nog håller huvudvärken fortfarande i sig så jag knaprar alvedon och Ipren om vart annat. Efter lunchen idag hanns det med en go fika med söta Cizela. Givetvis hamnade vi på Condeco :-)
Snart kommer KusinVitamin till salongen- hennes tur att bli fin i håret!

FLÄTAT ARMBAND




Har länge suktat efter ett armband med detaljer som det ovan. Härligt när jag äntligen hittade det, hos Nelly för bara 39:- Så himla billigt och så himla fint.

Hej på er! Vet ni vad som hände idag? Jag försov mig! Vaknade 20 minuter innan min första kund. Bra där! Jag som aldrig sover så länge. Vaknar ju alltid senast 6,30 av mig själv. Det är andra gången på kort tid som detta händer och varje gång så vaknar jag av en hemsk huvudvärk.  Nu är jag iaf på jobbet och min första kund sitter i verkningstid så nu har jag fått i mig lite frukost. Huvudvärken hänger i, men det är bara att gilla läget i guess för jobba, det MÅSTE jag!

Ses senare, KRAM!


KVÄLLSMYSER






Hemma igen efter en dag fylld av jobb och härliga kunder. Nu myser jag med tända ljus i väntan på att Putte ska komma hem från träningen :)... Ikväll serveras det Potatisgratäng, kycklingspett och en god sallad till! Lillördagen till ära ;-)...



DETAILS & GODMORGON



God morgon sötnosar! Här ligger vi fortfarande i sängen och kramar ut de sista minuterna under täcket innan vi måste stiga upp för att ge oss iväg. Frusna och lite trötta. Känns så himla oinspirerade när vädret är som de är.  Längtar efter värme och sol :-)

DAGENS!




Topp från Conscios Collection (igen!) by H&M, skinnbyxor från Nelly, clutch från Topshop.



MASSOR MED SNÖ




Det snöade igårkväll så Samba och jag var ute en sväng och busade för jag trodde inte att snön skulle stanna. Hon tycker att det är kul en liten stund innan hon kommer på att hon fryser :) Jag hoppades att snön skulle vara borta till idag, men tji fick jag. Såhär såg det ut i morse! Hua!

Igår blev det inte mycket bloggande. Konstigt för jag hade förtidsinställt ett inlägg till er. Måste ha försvunnit ute i cyperspace ;-) I vilket fall så gick fotosessionen bra igårkväll. Tror jag ;-) Har ju inte sett resultatet än!

Vi ses om en stund men en dagens! Kram!


KARTELL BOURGIE




För ett par månader sedan så investerade jag i en lampa jag länge suktat efter.
En Kartell Bourgie.

Jag njuter varje gång jag ser den!

Nu är jag hemma igen efter ett par timmar tillsammans med finaste Anna på nya fiket i stan!

MYSSÖNDAG!!!



GÅRDAGENS IGEN!




Igår bar jag den vita tunikan från Conscious Collection tillsammans med ett par svarta Cheap Mondays. Nya skorna från Scorett hade jag utomhus :-)

Häromdagen färgade jag håret och klippte mig. Skönt och nu känns håret fräscht igen!



EN ÄGGMACKA, TACK!




Söndagsmorgon innebär mysfrukost med mina älskade små i sängen framför Nyhetsmorgon. Jag steg upp innan ljuset hunnit upp utanför fönstret och fixade äggmackor gjorda på nybakat bröd. Hur mysigt?

Har jag sagt att jag fullkomligt älskar söndagar? Det är lätt min favoritdag ♥


HYRFILM & GODIS




Myskväll hos oss ♥

Nu är vi hemma från alla dagens bestyr. Hunnit med både jobb och träffa Puttes familj. Ätit middag med dem och sedan åkt till mina kära päron och sist men inte minst varit hos mormor & morfar. Nu blir det liggläge i soffan men en skål godis och nya filmen från Arne Dahl- Ont Blod. Kram!



I KÖKET MED JAMIE OLIVER




Ännu en julklapp, denna från mams & paps! En så kallad Flavour Shaker som stjärnkocken Jamie Oliver står bakom. Jag hade faktiskt inte hört talas om den tidigare men nu när jag googlat lite så verkar det helt klart som jag missat en sann kompanjon i köket. Ska bli spännande att se om jag kan göra underverk med matlagningen framöver! Tack snälla ♥

Nu ska jag bege mig till jobbet!! Work it :-)



VARMA VINTERSKOR




Äntligen har jag hittat rätt! Nätta vinterskor är inte det lättaste att hitta men dessa känns superbra. Härligt varm fodring inuti och perfekt tanfärgade. Me like! 699:- på Scorett.

Nu ska vi vila en stund för att sedan åka till John, Jonna & Lowe på mys!!! Happy Friday

VÅR VITA DRÖM- BADRUMMET











... Och så har den sista pusselbiten funnit sin plats! Äntligen är vi helt färdiga med vår totalrenovering här hemma. Badrummet var ju först inte tänkt att vi skulle göra något åt då det bara är ett par år sedan det stambyttes och renoverades men när vi väl gjort klart övriga lägenheten så blev badrummet än värre i våra ögon. Nu har vi en röd (läs rosa) tråd genom vårt vita hem.


Kakel & Klinker från Nordsjö Ide & Design
Kommod & Tvättställ från Ballingslöv
Tvättställsblandare & Duschblandare från Tapwell
Duschkabin från Hafa
Spegelskåp från Camargue
Kristallkrona avsedd för badrum från Markslöjd
Handdukstork från PAX
Tvättmaskin med kort trumma från Cylinda
Handdukar från Ellos
Matta från Zara Home
Tvålpump & Doftljus från Durance

 


ÅRETS JULKLAPP FRÅN ÄLSKLING




... Älskar min alldeles egna iPad ♥

God morgon!
Har ni sovit gott? Kan tänka mig att de flesta av er är lediga idag, Trettondagen till ära. Här tog vi sovmorgon till 8 och har efter det ätit frukost i sängen framför Nyhetsmorgon. Lyx! Patrik är iväg och spelar pingis med min bror. Samba och jag ligger däremot fortfarande kvar i sängen och myser.

Idag blir det inte många knop.
Det blir lite fix i klädkammaren och kanske en promenad med Samba & förhoppningsvis Patrik efter lunch. På måndag ska jag fotograferas så jag ska väl fnurla lite på vad jag kan tänkas ha på mig då. Men allra först blir det lite läsning i sängen. Vill passa på att njuta av min lediga dag till max då det imorgon vankas jobb igen.

Kram, vi ses om en stund :)...



MYSKVÄLL DELUXE




Hej bloggen! Idag slutade jag jobba tidigt, vid 16, och efter det har vi bara myst! Ätit god middag och tänt ljus i hela lägenheten. Imorgon är jag ledig!!! Häääärligt :-) Nästan lite fredagsfeeling på den. Jag gillar röda dagar, och det är jag nog inte ensam om ;-) Hoppas ni får en fin kväll ♥


GÅRDAGENS




Älskade västen som jag fick överta från Anna, tischa som är asymmetrisk med fjädrar på från Topshop, varma plyschleggings från H&M, skor från Nelly.



NY TV-BÄNK








Äntligen är den på plats, vår nya tv-bänk! Den kommer från IKEA och består av 3 olika delar av serien BESTÅ. På toppen har vi en vit glasskiva och jag fullkomligt älskar att man inte behöver se all teknik såsom dvd, Ps3, förstärkare etc. Känns fräscht! Vår gamla bänk såldes på 4 min efter att vi lagt in den på Blocket, det var helt galet hur många som ringde :)


Ha en fin dag allihopa!


ÅHLÉNS





Var inne på Åhléns en snabbis igår efter jobbet och jisses vad mycket nyheter de fått in! Som ni vet så är jag mycket för vitt och särskilt när det kommer till inredning och hemmet. Blandar gärna upp det ljusa med rosa och turkosa inslag nu till våren. Sweet ♥



NEW IN!




Köpte en söt klänning från Topshop häromdagen. Återstår att se om den är lika vacker i verkligheten som på bild. Den tanfärgade clutchen har varit en favorit länge den med, så även den klickades hem. Behöver jag säga att jag längtar till det vita paketet med svart prickar på kommer? :-)

Hoppas ni får en fin dag, nu kilar jag mot jobbet! Kram ♥



ROSA MOCCAMASTER




Alla söta koppar är från Indiska, 60 kr/st. Kökshandduken som ni bara ser en sneak på är från Åhléns, 39kr. Moccamastern köptes idag på Mediamarkt, 1800kr. LOVE at first sight! Jag är svag för koppar, och köper mer än gärna ett par stycken då och då i olika former och färger. En kopp håller inte så länge här hemma nämligen... Min lilla Putte är ju lite klantig så det säger kras bland glasen då och då... ;-)



Lite sneaks på köket denna afton! Anledningen till det är för vårt allra senaste inköp numera pryder köksbänken. En rosa Moccamaster! Tack vare den får vi numera det godaste kaffet någonsin!!!!

I morse när jag skulle brygga kaffe så hade vår (hyffsat nya) kaffebryggare gått sönder. Det gick inte få liv i den överhuvudtaget. Konstigt sånt där. Den funkade ju kvällen innan! Så efter jobbet idag for vi och köpte en ny maskin. Hade ändå tänkt att köpa en ny inom kort då vi varit sugna på en Moccamaster ett tag. Gissa om jag blev glad när jag såg att Moccamastern numera även fanns i ROSA färg! Vad Patrik tyckte? Haha, ja, jag trodde faktiskt att han skulle skrika rakt ut, men han sa att till och med HAN tyckte om den. Wow! Ibland kan han överraska! Bäst att shoppa innan han hann ångra sig ;-)

... Å så var det bara en turkos Kitchenaid med då ... Kanske i 26-årspresent? ;-) (ni kan börja spara redan nu så blir det inte så farligt, haha!)



BÄSTA & SÄMSTA KÖPEN 2011


Sockersöta Annawii har utmanat mig att visa mina fem bästa respektive sämsta köp 2011 och självklart antar jag utmaningen! Kan bli en spännande sak även för mig själv ;-) Förr var jag expert på att göra felköp men jag hade faktiskt lite svårt att välja ut mina 5 sämsta köp år 2011.

Mina 5 bästa köp:


1. Mina vaxade jeans från Gina Tricot. Jag har haft dessa jeansen var och varannan dag sedan jag fyndade dem på rean för ca 1 år sedan. De är fina, lite roligare än vanliga jeans och lite mer casual än skinnbyxor. Anledningen till att det blivit ett par favoriter i min garderob beror nog på att de är perfekta att jobba i. Arbetar ju som frisör och ibland blir man rent ut sagt tokig på allt hår som kryper ner i kläderna och gör att man aldrig mer vill använda plaggen för hur mycket man än tvättar kläderna så sitter håret kvar, och det kliar, kliar och KLIAR... Men som sagt. Lösningen är jeansen ovan! LOVE!


2. Mina härliga Jeffrey Campbell's kopior från Nelly kniper andraplatsen i denna utmaning. De är så sköna och nätta på foten, jag älskar dem! När de dessutom endast kostade en tredjedel av vad de äkta dyrgriperna gör så kändes det hela ännu lite bättre ;-)


3. Läppstift har aldrig varit något för mig- men sedan jag fick upp ögonen för dessa ovan så är jag fast. Jag blandar dem för att få en rosa/orange ton som jag verkligen gillar. Särskilt på sommaren, till brännan! Fräscht!



4. Grön metallic tröja från H&M Trend hamnar på plats 4. Nu används den inte så flitigt, men i somras hade jag den på mig var och varannan dag. Lovely.



5. Jeansshorts med knyt från Chicy. Jag har fått så otroligt många kommentarer om dessa godingar och de sitter som en smäck, så jag kan inte annat än älska dem ♥


Mina 5 sämsta köp:



1. Hur tänkte jag här? Baddräkt från Nelly. Jag har en likadan, men i svart, och den har jag använt ett par gånger, men denna färgchock... Hoow?? Den är fulsnygg och just av den anledningen så tack, men nej tack.


2. Hur underbara är inte dessa skärp från BikBok? Jag älskar dem! Nu undrar ni förmodligen varför de hamnat på "Sämsta-listan" och det beror på att de är för stora. Det är bara att göra fler hål tänker ni, men det går inte, för pärlorna och mönstrets skull.


3. Jacka från Elin Kling for H&M. Den är fin, jättefin verkligen. Men den är stor. Jäääätttestor. Och jag är pytteliten. Mini. Petit. You name it ;-)



4. Hatt från H&M i all ära. Toksnyggt på några få men absolut inte på mig. Nej Huuuu-jeda-mig! Jag går utan!



5. Silvertröja från H&M. Jättefin. Bara det att jag köpte min i Barcelona. Och den luktar därefter. Om det är avgaser eller något annat vet jag inte men oavsett hur många gånger jag tvättar den eller parfymerar den så luktar den ändå illa.

Nu utmanar jag dessa tjejer att visa 5 bästa respektive sämsta köp från 2011 Erika, Sara, Lorena, Ellen och Elin.



SÖTA DETALJER I BADRUMMET




Små, söta detaljer som gör helheten så mycket mer mysig och vacker ♥

På silverbrickan ses Hjärtan på tråd i zinkkruka med ett gammelrosa spetsband om och ett helt underbart doftljus från Durance. Handdukarna är från Ellos och visst är det sött med spetskant nertill?



ON OUR FRONTDOOR






När jag kom hem från jobbet en kväll för ett par veckor sedan så hängde detta ursöta välkomsthjärtat på dörren. Det var min söta mamma som låg bakom kuppen. TACK ♥

Goooood Morgon!
Vilken härlig söndag vi hade här hemma igår. Jag sydde färdigt alla byxor, Patrik var iväg ett par timmar och tränade och sedan tittade vi på film efter film och myste tillsammans med Samba under ett stort duntäcke i soffan ♥ Jag hann även med 3 timmars pappersarbete! Så skönt, nu när det är gjort för denna gången. Nån powernap blev det dock aldrig och därför känner jag mig lite extra hågen idag när vi nu inleder vecka 1. Går nog över efter lite kaffe! ;-)

Nu ska jag kila till jobbet! KRAM!



EN NY FAVORITOUTFIT?



Sötaste Annawii anordnade en tävling häromveckan och jag hade lyckan att vinna! En fantastisk söt vit klänning från Saint Tropez, en vacker boho-chic virkad väst i gräddvit nyans från Felicee samt ett bronsfärgat halsband från H&M som jag själv kikat på innan. Jag kan knappast i ord beskriva hur glad jag blev över att få hem denna outfit, perfekt komponerad av ingen mindre än Anna herself. TACK söta du! ♥


NYTT ÅR & SYJUNTA




Välkommen 2012!

Januari är här, 2011 har passerat och vi har nu alla chanser i världen till att forma ett nytt härligt år. Jag har inga nyårslöften för jag lyckas aldrig hålla dem men jag sätter upp delmål som är så pass "låga" att de inte blir svåra att uppnå. Det gäller att inte sätta för höga krav på sig själv för det mår ingen bra av, särskilt inte man själv.

Idag startade jag dagen tidigt, jag klev upp 05.17. Helt klarvaken kunde jag inte somna om, så det var bara till att stiga upp. Fattar inte varför jag är så morgonpigg. Har ju bara sovit i 4 timmar så jag antar att det får bli en eftermiddagsnap när jag är klar med dagens sysslor. Idag står det SY med stora bokstäver på 2do-listan och därefter är det faktiskt tomt. Jag ska njuta en stund av att bara vara ledig för imorgon ska det jobbas igen! Så i morse så har jag sytt, sytt och sytt lite till. Jag har hela 8 par byxor som ska läggas upp/sys om. Har kommit halvvägs så det får bli lite mer verkstad efter frukosten. Nu ska jag väcka min älskling och Samba som sover som två små stockar. Dags för årets första frukost!

Hoppas ni får en fin första dag på 2012!
Kramar ♥