Final



Kom precis hem efter en lång kväll i tipshallen. Min kille och deras lag vann alla matcher de spelade så de är klara för final på alla hjärtans dag! :) Härligt! :)
Nu blir det fix för morgondagen. Jobbar heldag!
Är himla trött nu faktiskt så jag ska stänga ner datorn för idag.
Hoppas ni alla haft en underbar helg :)

Sussa sött och ladda inför en ny måndag, ny vecka, ny månad!!
God natt ♥


Schysst tapet





Intrades nya kollektion Contempo bjuder på spännande tapeter i med ytor och tryck som trä, läder, betong eller skinn- imitationer. Tapeten livar verkligen upp hela rummet. Häftigt vad en tapet kan göra.





Står i blom





 Nu blommar det för fullt här hemma. Vackert!

Kom precis innanför dörren. Gud vad kallt det är! 17 minus! Inte skönt alls. Har varit uppe i tipshallen och kikat på lite fotboll. Patriks lag vann så nu har de vunnit alla matcher hitintills :) Ska och kolla igen senare, då de spelar slutspel.
Nu blir det lite röjning, tvättning och matlagning!
Ses snart.


Sunday morning





Nu kickstartar jag dagen med en timmes träning. Underbart skönt att börja sin enda lediga dag på det viset. Först blir det dock en snabbis med Samba i spåret. Det finns en hel del planer på dagens schema så då har man inte direkt tid att lata sig. Jag ska träffa Jonna (min svägerska) och min brorson Lowe idag. Nu var det längesedan vi sågs så det ska bli riktigt mysigt.
Vi hörs snart igen ♥


Helggott!



Himmelskt god kycklinggryta!




5 kycklingfiléer
knappt 1 kryddmått cayennepeppar
1/2 msk curry
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 strimlad purjo
1 strimlad röd paprika
1 strimlad grön paprika
1/2 dl tomatpuré
1 msk soya
3 dl vispgrädde
1 burk creme fraiche
salt, svartpeppar

Skär kycklingen i kuber. Bryn och salta och peppra.Tillsätt purjo, paprika, vitlök, cayenne och curry. Bryn en stund. Tillsätt sedan tomatpuré, soya och grädde. Puttra lite försiktigt i ytterligare 10 min.
Tillsätt sist creme fraiche.

Servera med pasta, ris eller valfri potatis och sallad.
Hur enkelt och gott som helst!


Äntligen vågar de...



Agnes Carlsson & Vincent Pontare

Äntligen vågar supersnygga Agnes Carlsson och Vincent Pontare visa sin kärlek öppet. Agnes tog dessutom hem priset igår på kvällens Ellegala som bäst klädda artist.


The Chair





Från Brocade Home.

Hur underbar är inte denna vita stol?
Självklart är den högblank också.
Det nya modet utblandat med lite gamla linjer...
W-O-N-D-E-R-F-U-L.


Lördagens outfit



 Idag kör jag på grå jeans från H&M, skor från DinSko, transperant tischa Bikbok, halsduk Monki.

You Like?




God morgon helg!




 Mina kroppsstatyer med en kvinnokropp 
 och en manskropp står stadigt på hyllan 
 i vardagsrummet.


God morgon God morgon vänner!
Nu ska jag strax sticka iväg till jobbet. Jobbar till tretiden. Sedan blir det hem, fixa lite här och träna och sedan ska jag till Anna. Hälsa på hennes nyinköpta yrväder; hunden Mollie. Vi ska nog åka och titta på fotboll också. Våra grabbar spelar ju i samma lag och eftersom de spelar cup i helgen så får ju vi fotbollsfruar stötta dem från läktaren ;-)

Jag tycker att jag har kämpat på bra denna veckan med dagens outfits, inredning och hårtips. Trots det så har ni blivit sämre på att kommentera nu igen. Det är väl så, upp och ner, men det är himla kul när det trillar in kommentarer från er. Men eftersom ni fortsätter kika in här dagligen så uppskattar ni säkert det jag gör... och det är ju kanoners! :)

Nu måste jag kila iväg..
Ha en fin lördag allesammans!
Tschüss!


Svar på era hårfrågor!



Här kommer svaren på era frågor kring hår. Jag ger tips om vad ni kan använda för produkter. Samtliga produkter finns att köpa på vår onlineshop. Där har vi alltid över 30 olika erbjudanden och frakten är endast 29 kr. Beställer du för över 300kr så är det fraktfritt. Kolla in det! Helt gaaalna priser!


Har hört från många att man ska använda hårprodukter i ordningen schampoo-inpackning- balsam, men de flesta inklusive jag själv brukar ta inpackningen sist. anledningen till att man skulle ta inpackningen sist är då att en de öppnar upp hårstrået för att vårda det och ett balsam sluter igen det..stämmer det eller hur ligger det till egentligen?
Det du skriver först är helt riktigt. Man ska ta schampo, därefter inpacking (ca en gång i veckan) och slutligen balsam. Balsamet är en avslutande behandling på själva tvätten och stänger hårstrået. Det återställer även pH värdet i håret efter schampot. Dessutom skyddar det mot dagliga påfrestningar.

Hur är det med balsam, har hört att man inte ska ta det i hela håret så det kommer i hårbotten. Stämmer detta?
Om du var tvungen att säga ett budgetschampoo vilket skulle det bli då och vad tycker du om head and shoulder mjällschampooo?
Schampo ska du endast ha i hårbotten och balsam ska du endast ha i längderna. Budgetschampon har jag inga erfarenheter av. Jag förstår inte varför man ska köpa ett billigt schampo med dåliga råvaror när du kan köpa bra schampon billigt. Schampon du köper på salongen är dyrare men som jag skrev så är de mer koncentrerade och därför varar också produkten längre. I slutändan skiljer det alltså inte många kronor och då kommer du även ha ett betydligt bättre hår. Just nu har vi bra erbjudanden som exempelvis: köper man schampo så får man balsam på köpet. Schampo och Balsam 185kr tillsammans. 

 


















Vilket bra inlägg, tack! Jag skulle gärna vilja få en bättre kvalitét på mitt hår då jag just nu inte står ut med det. Kan knappt ha det utsläppt mer än ett oar timmar innan jag tröttnar och slänger upp det i en knut.  Mitt hår är lite självlockigt,ganska så tjockt, och många gånger väldigt torrt. Kolla in min dagens bild så får du kanske en uppftanning?!  Men sedan så har jag väldiga problem med min hårbotten då den är väldigt torr. Trodde inte att det var mjäll men det blir bara värre så det kanske ändå är det. iallafall så är jag vit i hårbottnen och snustorr. dessutom får jag ibland sk exsem som kliar och då kan det bli små "skorpor".  Skulle bli så otroligt tacksam om du kunde rekommendera något bra till mitt hår, även om vi inte ses i verkligheten...
Mitt drömhår är lite som blondinbella, volym och självlockigt.
Din blogg är super förresten!
Vad kul att du gillar bloggen. Det är ju svårt när man inte sett din hårbotten att avgöra vad som är felet. Men jag är nästintill hundra ändå att det bara är torrhet som resulterat i det vita. Försök att undvika att klia, det förvärrar bara och så börjar den där onda cirkeln och tillslut får man eksem. Använd ett milt schampo avsett för att lugna ner hårbotten. KMS HeadRemedy Dandruff är super. Det är ett schampo som är skonsamt mot hårbotten, lugnar och kyler ner, kontrollerar mjäll och ger en frisk hårbotten. Säkerställer en mild rengöring och fuktbalans i hårbotten. Eftersom du har så tjockt hår så är det viktigt att du inte tvättar håret för ofta, eftersom även det torkar ut. Använd en inpacking och ett balsam som ger mycket fukt. Jag rekommenderar att du använder balsam från KMS HeadRemedy Dandruff. Det behandlar och förebygger mjäll eller torr hårbotten. Lugnar och kyler ner.  Inpackningen från KMS Moist Repair är kanon för ditt hår. Du har ju ganska torrt hår och därför behövs det återfuktas så mycket som möjligt. Schampo 179kr, Inpackning 219kr, Balsam 219kr.



Jag har lockigt, torrt hår med mycket volym och jag gillar inte den där nytvättade, flygiga känslan. Finns det nån bra produkt som gör håret "skitigt och fett", haha!?
gillar din blogg btw!
Njae, en skitig effekt kan du absolut få genom produkter men det är svårt att få till det där feta. Men om du vill få bort flygigheten så skulle jag rekommendera silikondroppar. Lanza Healing Strength Neem Plant Silk Serum
är en underbar produkt som vi dessutom har på kampanj just nu. 139kr. (ord.pris 229kr.)


 

Fortsätt gärna att ställa frågor om ert hår!
Ha de gott!

 


Sommar!





Jag vill kunna gå klädd såhär nuuuuu...
Underbart med kortkorta tischor i pastellfärg. Mums!


Dagens fredag





En dagens fredag bestående av:
Tröja Lindex, lackjeans Gina, skor Zara.

Nu har jag precis varit på lunch med Daniel och Daniel. Det blev som jag trodde, thaimat på Spice and Rice. Nu väntar en fullspäckad eftermiddag här på jobbet innan jag slutar vid kl 18. Ikväll lovar jag att svara på alla era frågor, hann ju tyvärr inte med det igår.
Vi hörs snart igen


Härliga Fredag!





  Allt julpyssel är inte utstädat riktigt än. Denna får stå kvar sålänge vintern gör sig 
  påmind utanför.

God morgon bloggen! Fredag idag, härligt va?
För många av er är det sista arbetsdagen denna vecka och får några så fortsätter helgen med jobb. Jag är lyckligt lottad att få jobba imorgon också. Jag gillar att jobba lördag, och jag gillar att jobba över huvudtaget så det ska nog inte vara några som helst problem.

Idag blir det lunchdate med Daniel. Mysigt. Blir säkert lite thaikäk som vanligt. Vi är bra på det där :) Jobbar till 18 och sedan blir det hem för att slappa i soffan framför Let's Dance. Roligare än så blir det inte. Å andra sidan så är jag inte så mycket för att hitta på saker på fredagen eftersom jag då oftast känner mig trött efter veckan som gått.

Nu ska jag svira om här, fota dagens outfit till er och sedan ta dagens första steg ute i det kalla- mot arbetet.
Hörs snart igen kompisar.
Kram ♥


God natt fina





Jag är oerhört trött nu så ska illa kvikt slänga mig i duschen och sedan däcka skönt i sängen ovan. Kanske kan man flörta till sig en massage ikväll också? ;-) vem vet.
Söta ni är som tittar in här dagligen. Betyder så mkt. Det är ju trots allt rätt mycket tid man lägger ner på bloggen så det är kul att få respons! :)
Ni får sova så sött så hörs vi imorgon igen.
Kram Kram ♥



Badrumsdrömmar





Ett badrum helt i min stil. Vitt, högblankt och något som bryter av. Fräscht med de turkosa detaljerna.
När jag bor i hus vill jag ha ett gigantiskt badrum. Hur underbart??


AOUTCH!






Beckham är inte lite snygg här. Neeej då... Inte alls faktiskt.




God kväll.





Eftersom jag inte kan ladda upp några nya bilder här på bloggen så får ni en närbild på dagens som jag laddade upp imorse. Trist när inte bloggandet fungerar! Har försökt lägga upp inlägg, men det har alltså inte gått!
Nu som först är jag iaf hemma från jobbet. Har precis fått i mig lite hämtmat. Gott.
Hoppas allt är bra med er och att ni inte snöat inne  :)
Återkommer senare, förhoppningsvis. Kramar ♥


Dagens Detalj Hem





Dagens väldigt enkla detaljbild fotad här hemma. Underbar budgettavla från IKEA :)


Dagens!





Tröja som jag snott från boyfriend, lackjeans från Gina, skor från Zara, smycken Lindex, Tunisien, Turkiet. 

Sådärja. Det här går ju riktigt bra. Att lägga upp dagens alltså. Hoppas ni gillar det!!! :)
Har fått massor med kommentarer som jag är såååå glad över! TACK alla fina! Jag kommer svara på alla frågor lite senare.
Vet ni? Ni är underbara!!!


Välkommen Torsdag!





Några av er som frågat vad det är för tabletter jag tar och här är de.
En proteindrink, eftersom jag inte äter kött. Två Omega 3-6-9 tabletter
eftersom jag inte äter fisk. Två mineraltabletter och två vitamintabletter.
En brustablett med järn och C-vitamin för att plocka upp de andra
vitaminerna bättre.


Godmorgon alla denna väldigt vintrigt kalla torsdag!
Huaa, vad det blåser ute! Snöar dessutom.
Har försökt blogga i en timme men blogg.se har valt att inte samarbeta denna morgon. Hoppas det går bättre nu! :)
Jag känner mig aningen sleten idag. Har vaknat flera gånger i natt och haft svårt att somna om. Så kan det vara!
Jag börjar vid 11 idag, så nu ska jag köra ett hårt och intensivt träningspass innan det blir dusch. Klockan bara susar iväg så det är bäst jag sätter fart här hemma!
Vi hörs som vanligt under dagen vänner.
Ha en fin torsdag
Kram  ♥


Dagens detail





Älskar tatueringen. Den blir som ett smycke där den tittar fram!
Så den får bli dagens detalj idag :)


Hår tips!



Kommer här att lägga upp en bit text som jag skrivit om hårprodukter. Ni som är intresserade bör läsa hela texten för att få en helhetsuppfattning, ni andra kan bläddra vidare.

Jag, som arbetar heltid som frisör träffar dagligen många kunder och får höra det ena påståendet efter det andra. Kommer ta upp några av dem här. Jag är inte den där jobbiga frisören som packar på mina kunder produkt efter produkt. Jag informerar om vad som finns och vad som passar just den kunden jag har i stolen där och då. Jag ser och har ögon för vad just den kunden behöver för att få ett friskare, bättre hår. Jag tjänar absolut ingenting på att lura kunden. Att en produkt fungerar bra på en person och dess hår betyder absolut inte att just den produkten är lika bra på en annan.
Det finns en hel värld och vetenskap bakom varenda produkt och det gäller att fråga frisören om vad som passar dig. Frisören måste här fråga vad du som kund vill ha för hårkänsla för att kunna rekommendera produkter utifrån det.

Det är många som undrar vilket märke som är bäst och som jag skrev ovan, så är det väldigt individuellt. En tjej med tunt hår, med fina hårstrån kan inte ha samma produkter som en person med tjockt, lockigt hår. Det säger ju sig självt. Man ska alltid börja med hårbottnen. Hur ser hårbottnen ut? Är den röd/rosa flammig? Är den torr? Eller kanske rentav mjällig? Hur håret ser ut i längden är ofta ett svar från hårbotten. Givetvis ska man ta hänsyn till hur många gånger håret blivit utsatt för kemikalier och kemiska behandlingar.

Många som köpt ett frisörschampo kanske inte tycker att det löddrar fullt så mycket som t.ex. ett schampo från Ica. Det har sin förklaring i att schampot är så pass koncentrerat att man måste tillsätta vatten för att aktivera produkten. Det är inte alla schampon som är sådana, men många. Likaså är det många som undrar varför jag tvättar håret på dem två gånger och inte bara en gång som de vanligtvis gör hemma. Det beror på att man vid första tvätten tar bort alla produkter och sedan, vid den andra tvätten så rengörs själva håret.


När man sedan rekommenderar en produkt, exempelvis ett schampo, så anser kunden att ett schampo för 200 kr känns för dyrt. Jag står som ett frågetecken många av gångerna och frågar mig själv om kunden menar allvar. 200 kr är billigt för att bra schampo. Många gånger blir det till och med billigare i längden att använda ett schampo köpt på salong, eftersom det är mer koncentrerat och inte innehåller allt vatten som produkterna i affären gör. Vattnet tillsätter man istället själv. Dessutom är råvarorna betydligt bättre i frisörschampon.

De "billiga" produkterna innehåller nämligen extremt mycket mer vatten än vad frisörprodukterna gör, dessutom innehåller ICA-shampon ofta för mycket silikoner (=inte bra för håret då se "limmar igen" fjällskiktet och sedan gör det svårt att öppna upp och rengöra/behandla håret). När fjällskiktet är stängt (man kan jämföra det med en fisks fjäll) så känns det mjukt och härligt. När fjällskiktet är öppet känns håret strävt.
Schampon från exempelvis ICA ger bara en kosmetisk känsla. Håret blir underbart eftersom fjällskiktet är igenlimmat, dock sliter silikonerna som schampot innehåller väldigt mycket på håret. Det känns bra för stunden.
Schampon från frisörsalonger börjar inne i Cortex (längst in i hårstrået) och bygger upp, reparerar håret innefrån och ut. Därför upplever man inte en wow-känsla förrän efter ett par veckor, då håret har blivit bättre i kvalitén.

Många tror att exempelvis märket Loreal är samma på salong som i Ica affären, så är det absolut inte. Så luras inte av det.
Detta gäller alla produkter, inte bara schampon. Många undrar om Tresemme är bättre än Wella på Ica, men det är verkligen same shit.. tyvärr! Gör ditt hår och dig själv en tjänst, Köp rätt produkter avsett för dig. Det är först då du kommer få håret du drömmer om!

Fråga gärna om ni undrar ngt! :)
Kram!!


Klockren kommentar...



Patrik och jag satt vid datorn tillsammans igårkväll för att kika lite mer på resor. Han undrar helt plötsligt hur det ser ut på Maldiverna. Jag förklarar att det är ett vackert paradis men a big no-no för oss eftersom det kostar en del att resa dit. Han vill se bilder. Jag söker på google och får upp detta paradis:



Varpå Patrik säger: Bor man i en sån?
Jill: Ja
Patrik: Men vart ligger affären då?

HAHAHA, alltså jag trodde jag dog av skratt. Min älskade 5 åring får en stjärna i kanten för den!

                                                                                        


Haha en rolig dagens...



Ja hörrni. Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta. Men jag skojjade till det lite i morse när jag fotade dagens outfit. Hoppas ni ler lika mycket som jag när ni ser hur jag går tillväga när jag knyter dojjorna. Observera hur kul jag tycker att det är också!! Haha, underbart!! :) Jag bjussar på den!



Jeansskjorta H&M, transperant linne BIKBOK, skinnbralla Gina, skor Converse, smycken Lindex & Tunisien.


På skrivbordet...





Häromdagen låg både Glamour och Plaza Kvinna i brevlådan :)
För er som undrat så har jag inte fått WE-hörlurarna från Plaza Kvinna ännu.
Vad jag förstod så skulle de komma ca 1 månad efter första tidningen.
Bara att vänta :)

Ja, häromdagen så fann jag alltså dessa två underbara magasin i brevinkastet.
Jag älskar att läsa tidningar. Det är vardagslyx för mig, att få krypa upp i soffan, gärna nyduschad och färdig för morgondagen och bara sitta och mysa med en ny tidning och något gott att dricka eller mumsa på.



Good morning!





Nya, vackert vita tulpaner i köket.

God morgon, god morgon på er i stugorna! Hur är läget denna tidiga onsdag?
Här är allt som det ska. Jag är vaken och de andra sover- som vanligt alltså.
Upplever alltid att det är jobbigare att stiga upp när någon annan får ligga kvar. Men det är väl så det är när man har en student hemma. Jag ska om bara några få minuter traska iväg mot dagens jobb. Det är kallt ute, så man drar sig nästan för det. Fingrarna är ju som isblock när man är igång med första kunden.

Nä nu måste jag kila. Ha en skön onsdag.
Jag uppdaterar som vanligt snart igen.
Kram  ♥


Nä hörrni. Nu säger vi Godnatt Bloggen!



Så sant som det är sagt. Klockan är redan över elva. Vart tar tiden vägen? Jag ska gå en snabb promenix med en viss liten dam och sedan blir det sängen och välbehövlig sömn. Yes indeed. Så skönt :)
Imorgon jobbar jag ett vanligt 9 timmarspass och sedan blir det någon form av träning. Har ej bestämt vad än. Förmodligen blir det en löprunda i gamla tågspåret.

Igår när jag gick in i sovrummet så verka det som jag störde mitt i myset. Sambas blick fick mig att känna så iaf.



Med det säger jag God Natt
Sov gott Kära läsare, så hörs vi imorgon igen.

Kram ♥


Ett litet tips bara!



Nu har jag ju faktiskt ingen aning om hur många läsare jag har som bryr sig om kläder och mode. Men skitsaksamma. Jag tänker iaf visa er ett litet smart tips som gör en tröja, klänning eller what so ever lite mer trendig. Känner ni som jag, att ni har flera plagg där hemma som ni egentligen vill använda, men som känns för tråkiga? Gillar ni, som jag axeltrenden? Där axlarna ska stå i fokus och det riktigt luktar axelvaddar? Nämen bingo. Gör då som jag och köp ett gäng axelvaddar. Det är svinbilligt och kan göra vilket plagg som helst riktigt hett. Try it.




Mitt syskrin åkte fram. Litet och behändligt. Jojomän.



Och här ser ni ett av alla resultat. Min gamla randiga tröja fick sig ett
välbehövligt lyft. How nice?


Äntligen hemma



Åh så skönt! Nu är jag äntligen hemma efter en lång arbetsdag. 12 timmar sedan jag gick till jobbet i detta svinkalla vädret. Känns ju som man ska förfrysa ute. Men skönt iaf att äntligen vara hemma och få lite kväll innan det är dags att bädda ner sig i sängen.
Har köpt en liten grej idag som jag tänkte tipsa om senare, men först blir det mat!! Hungrig som jag vet inte vad, har liksom inte hunnit äta sen min tidiga lunch vid 11 idag :(

Först tänkte jag dock fråga er om den nya modellen som Gina Tricot anlitat.
Som många redan sett så har Gina Tricot alltså bytt ut sin modell. Det är brasilianskan Emanuela De Paula som tagit över efter norskan Pernille Holmboe. Anledningen sägs vara att Pernille blev för dyr och att hon nu även är gravid. Så, vad tycker ni om detta nya, fräscha tillskott?







 

Viktiga vitaminer!






Hur duktiga är ni på att äta rätt? Det finns inget som är så viktigt att få i sig som vitaminer och mineraler. Jag knaprar tabletter dagligen nu sen bodybuildaren och rallykillen Niklas Lovén tog sig ett snack med mig. Jag märkte skillnad ganska snabbt. Blev piggare och märkte framförallt stor skillnad på naglar, hud och hår. Jag som är lite av en halv vegetarian, måste ju se till att få i mig alla proteiner. Kött är ju rikt på protein men eftersom jag knappt äter det så måste jag tillsätta det i min kost. Dessutom äter jag fullt tillskott av alla vitaminer och mineraler. Så, totalt är det 6 tabletter som jag sväljer på morgonen :) Härligt va?? Bara för att vara på den säkra sidan ;-)





Dagens Klädval


Ja, efter en del påtryckningar så ska jag försöka mig på att åter igen lägga upp dagens outfit. Jag tycker själv att det är lite skämmigt och flummigt, men allt för er :) Jag ger det iaf ett försök så får vi se vart det bär hän.

Först ut blir:




Jacka/Kavaj i mockaimitation från Gina. Gammal tischa från Topshop MAN
och skinnbyxa från Gina. Smycken från Lindex, Indiska och Tunisien.
Skor från Din Sko.

YES. Det var det de...




God morgon tisdag :)





Tro det eller ej, men en blomma har faktiskt överlevt från blomgruppen
jag fick från mor i inflyttningspresent. Ser ni så mörkt det var ute i morse?


Tisdag och den tjugosjätte dagen detta år 2010. Idag börjar en ny arbetsvecka för mig eftersom jag var ledig igår. Jobbar visserligen 5-dagarsvecka iaf eftersom det är min tur att jobba lördag. Så helt lyxigt är det inte. Ska strax bege mig mot jobbet på gående fot. Det är kalla 16 (!!) minusgrader här idag. Brr! Får en att drömma sig bort mot varmare breddgrader...

Ha en underbar start på denna tisdag så hörs vi snart igen. Kramar ♥



Välkomna! ♥





En bild på mig, tagen för nåt år sedan. Här var jag riktigt mörk i
håret och hade lugg. På min ena handled ser ni även en liten tatuering.
Den lilla filuren står för "Lejon" eftersom jag är född i Lejonets tecken.


Åh vad härligt med så många läsare! Har satt nytt besöksrekord :) I like!
TACK TACK. Hoppas ni fortsätter kika in här.

Känns faktiskt som att jag har en hel del på gång nu. YES. Jag är taggad till tusen.

Imorgon jobbar jag 11 timmars pass. Det ni. Så strax ska jag krypa ner under täcket :)
Hoppas på en god natt sömn, så man fixar hela dagen imorgon.

Så, om jag förstått det hela rätt, så är det detta ni vill se mer av i bloggen:

♦ Dagens detalj
♦ Dagens detalj i hemmet
♦ Outfits
♦ Hårtips
♦ Recept
♦ Inredningsbilder

Ska koncentrera mig på det och ha det som en liten kom-ihåg till mig själv.

NU KÖR VI!! :)




Här kommer svaren... :)



Hur mycket kostar GHD tången?Salong Gränslös hemsida kostar den 1899:- … helt klart en investering.

Var Dödsängeln bra? Ja, den var bra. De senaste 3 Wallander filmerna har varit över förväntan.
Varför har du skinnsoffan till försäljning?
Det var ett misstag av mig. Snabb läsning och stress gjorde att jag trodde det var den nya modellen. Den jag råkade köpa finns inte att köpa på IKEA längre. Så det var ett felköp tyvärr. Synd att vi inte har plats för den här hemma, för den är faktiskt otroligt fin.

Berätta mer om dig och din pojkvän! Hur träffades ni? Vi träffades en sommar för två år sedan allra första gången. Då hade vi förhållanden på andra håll så det var förbjudet. Efter det hördes vi en gång på facebook och lite på msn. Därefter var det dött i ett par månader tills jag fick ett sms av honom där han undra om jag ville klippa honom. Det blev aldrig någon klippning eftersom jag förstod att det inte var någon klippning han var ute efter. Istället ledde det till en hel del messande. Höll kontakt via sms senare delen av hösten- 08. Vi träffades ute en gång strax innan jul och sedan åkte han iväg för att fira jul. När han kom tillbaka till Växjö så träffades vi hela tiden och sedan dess har det varit vi.  Vad pluggar han? Han läser till elektroingengör. Hur gammal är han? Vi är födda samma år, han är dock 4 månader äldre.

Vad kostar det att klippa o färga sig hos dig? Från 1095kr.

Sovrumstapeten, vet du vilket nr den har och vad den kostar? Jag trodde den var från ECO men när jag kollade upp det insåg jag att jag hade fel. Den kommer från Boråstapeter och inget annat. Det är en EasyUp tapet från kollektionen Etage. Nr 2802. Minns inte vad den kostar men efter lite sökningar på nätet så ligger den mellan 209-269kr/rullen.
Kan du inte visa fler av dina tatueringar? Absolut, det kommer.

Vad tycker du om löshår? Eftersom jag jobbar med extensions så tycker jag att det är bra i den mån det fortfarande ser naturligt ut.

Du som frisör, "ser du ner" på folk som inte klipper o färgar håret oftare än en gång i halvåret? Nej, jag ser inte ner på någon som kommer in och vill klippa sig hos mig. Man sköter sitt hår efter sina egna tillgångar. Vill man att sitt hår ska se fantastiskt ut så krävs det både tid och jobb med det. Är man inte sådan som person så är man inte. Det finns inte någon som kan vakna upp och håret ser perfekt ut.

Vad tycker du om tresemme och syoss? Jag har såklart inte testat ngt utav det. Jag kan inte använda produkter som finns i vanliga matvarubutiker. Det beror på att jag vet för mkt om dem och jag kommer snart att lägga upp mer info om just det.

Vart har du köpt linnet du hade på dagens detail? (zebra) Det är köpt i Köpenhamn på Deres.


Wow! Kul med lite gensvar... (Även om det var fattigt med kommentarer i jämförelse med hur många som läser...)
Nu har jag fått mycket tips och inspiration ifrån er. Kul att ni vill se mer av mig och att ni gillar mitt vardagliga liv.
Jag kommer fortsätta att blogga i samma anda som tidigare. Jag kommer lägga upp dagens details och även dagens outfit eftersom det efterfrågats. Dock är det inget som jag kommer lägga upp varje dag men om det är något ni gillar så fortsätter jag med det. Vi får helt enkelt se hur det går. Några av er som klagat på för många inlägg och jag ska försöka att bromsa in lite vad det gäller det. 
Framöver kommer ni även att få se en renovering av min bloggdesign. Ny header bl.a. Jag ska fortsätta att visa bilder från vårt hem och låta er kära läsare få veta mina tankar kring allt mellan himmel och jord.
Jag kommer att fortsätta med hårtipsen och ni får gärna fråga mig vad ni vill ang. hår så tar jag upp det i ett inlägg. Bra va? 

Nu ska jag duscha! På återseende gulliga ni!
Kram  ♥





Fråga på!



Okej, jag har svinmånga läsare. På 2 månaderna har läsarna mer än 10 dubblats. SUPERKUL tycker jag. Men kommentarerna uteblir. Varför? Skriver jag inte tillräckligt intressant? Är ni lazy? Vill ni vara anonyma?

I don't get it...

Och tyvärr är det ju så att, får man inga kommentarer, så tappar man suget på att blogga. Har liksom ingen lust.
Så, nu ger jag er en chans... Visa mig vilka ni är. Visa att ni vill att jag fortsätter :)

Fråga mig vad ni vill! Säg vad ni vill! Ge mig någon form av feeedback!!





Tills dess... I'm out.


Häääääärligt!!!



Nu har man en skön känsla i kroppen. Nöjd över mina prestationer? Oh yes! Ska få i mig lite proteiner nu också och sedan är det dags för dusch innan vi ger oss ut på stan denna kyliga söndag den 24 januari. Här är det nästan 7 minusgrader och molnen ligger tätt vilket betyder att solen uteblir :(

Jag som alla andra längtar ju verkligen efter vår. I alla butiker så har våren redan kommit och tyvärr lockas man av att köpa kläder i pastellfärger, trots att man vet att man borde vänta.

Igår kväll blev jag hungrig runt nio-snåret. Alldeles för sent att äta då, som ni vet, men jag kunde inte hålla mig. Det fick bli en fruktsallad med apelsin, banan och äpple. Toppad med lite filmjölk och kanel. MUMS! Tyvärr gjorde jag en så stor portion så jag orkade inte ens i mig hälften. Men gott var det och fullt med vitaminer!






Nu kör vi!



Åhh jag vaknade vid åtta i morse och var pigg. Var uppe en liten stund men beslutade mig för att vila ytterliggare. Dumt gjort! Nu är jag supertrött, har huvudvärk och är seg. Men, ska ut på en promenix med Samba. Eller promenad och promenad. Vi ska köra korta intervaller. Sedan hem och fortsätta här :)

I eftermiddag ska Patrik och jag ner till stan en vända. Lite småärenden att fixa. Samba får stanna hemma. Försöker öva henne dagligen på att vara hemma och det går faktiskt ganska bra. Bättre än förväntat iaf.
Jag ska kika på lite saker och Putte ska köpa ny skolväska :)
Den andra som jag köpte till honom i aug är redan sönder. Har förresten glömt att säga att han fått tillbaka de senaste tentorna nu i veckan och de var godkända och mer därtill. Bäst i klassen är han, min goding!! :)

Hörs later on dudes.. Kramar!



Good night sweeties



Känns otroligt bra att börja det nya året så nyttigt som vi gjort och fortfarande gör. Vi satsar stort på att må bra här hemma. Ta hand om oss själv och se resultat. Jag ska bekämpa alla små saker och vinna över allt ont. Jag känner mig komfortabel och tillfreds med mig själv. Det är nytt år och nya vanor. Känner mig redan piggare och renare. Jag har harmoni i kropp och själ. Första gången någonsin tror jag. Jag orkar inte med onödigheter, misstolkningar. Jag vet vart jag har mig själv och mår utefter det. Jag behöver inte klanka ner på andra för att själv må bättre.




Min nyaste tatuering gjord av min otroligt duktiga bror John.
Här är den precis nygjord och därför lite svullen.



Nu är det dags för sängen. Imorgon har vi fullt upp. Ska kicka igång dagen med träning :)

Ha en skön lördag!! Kramar  ♥


Dödsängeln






Vi tittar på den nya Wallanderfilmen. Dödsängeln. Det gör Samba också! :)


Dagens Detaljbild






Dagens detaljer är min lappade leggings ihop med de svarta conversen. L-O-V-E-L-Y.


Min musiksmak



Några av er som undrat vad för typ av musik jag lyssnar på. Det är väldigt olika. Beroende på humör och vad jag gör... Men en tjej som alltid varit min stora, stora idol är Robyn. Hon är helt fantastisk. Jag kärade ner mig i henne när jag var 8 år gammal och sen dess har hon hängt med. Ni som känner mig vet att jag mimade till henne på klassens timma, ville imitera henne hela tiden. Lyssnar på hennes musik dagligen och kan varenda låt ord varenda ord i hennes musik. Sen har hon ju lätt Sveriges bästa smak. Finns det någon som har den stilen hon har? Hon fullkomligt knäcker alla andra. Perfektion, minst sagt!





She's stunning hot! GRAAAAAAAWWWWW!! ;-)


Min favorit ♥







Everywhere I go, all the places that I've been
Every smile is a new horizon on a land I've never seen
There are people around the world
Different faces different names
But there's one true emotion that reminds me we're the same.



Hårdträning...



... Ja nu känner jag mig riktigt duktig! Började som sagt med en powerwalk på 30 min. Snabb gång, nästintill springet. Sen hem, pumpa volym i högtalarna och fortsätter med 30 min styrka. UNDERBART!  Just nu tränar jag till denna låten. Det är den låten som är med i Snabba Cash... Den är helt fantastisk att träna till. Jag älskar den!
Så nu är jag helt slutkörd. Ska hoppa in i duschen. Rå om mig själv, göra a-mask och hårmask. Bara njuta av dagen och att vara heeelt ledig! :)





Vi hörs sen vänner :)
Kramisar ♥

Ger upp!



Nä, det gick inte att somna om. Har dock legat och snurrat och myst i sängen med världens bästa Samba. Afropowern ställdes in så nu ska jag vandra ner till jobbet istället. Hämta lite saker som jag glömde där igår. Sedan blir det träning här hemma. Underbart väder ute idag. Strålande sol, men kallt. Så det gäller att klä på sig.
Känns som det för övrigt kommer bli en rätt degig dag. Är inte på topp om man säger så...
Vi hörs senare.
Nu; Powerwalk med Samba.


Booo!



Gissa om jag är trött? Inte sovit någonting i natt. Har liksom inte fått någon ro i kroppen. Samba har varit jobbig, gnällt och gått fram och tillbaka. Det händer knappt aldrig. Men men... Nu ska jag iaf försöka somna. Hoppas hoppas.



TGIF





Här hemma myser vi med värme från spisen och god mat.


Måste bara visa er...



Skrev om Heidi Montag häromdagen, remember? Hittade precis den här filmsnutten på henne där hon berättar om operationerna. Säger bara en sak; OH MY GOOOOOD!!!





Är det inte helt sjukt?


Fredagsmys i soffan! :)





The blogging pose...


Hej på er! Förlåt för dålig bloggning idag men datorerna på jobbet har strulat och funkat sisådär. Internet var så segt så det kändes som man satt på ett gammalt modem. Gav upp ganska snabbt när jag upptäckte det.

Men heeyhey heeey, nu är jag tillbaka igen! Hemma med andra ord :) Sköööönt med helg! Finally! Hoppas ni haft en underbar fredag so far.

Det som händer nu är att jag ska ta tag i matlagningen. Ikväll blir det klyftpotatis, kyckling i ugn, sallad och tzatziki. Underbart gott och väldigt längesen vi åt det. När jag skjutsat i de båda sakerna i ugnen ska jag ringa min fina vän som bor sisådär 25 mil nordväst. Yes, i Göteborg.

Jag återkommer helt enkelt!
Ha de heeeeeeelt underbart nu tjejer och njut av helgen!
Kramar ♥


God morgon fredag!



Åh så skönt att vi går mot helg och fredagsmys. Helt underbart... Nu ska man bara jobba i 9 timmar till innan det är dags för att cykla hem och förbereda fredagsmyset :)
Vaknade tidigt imorse av att det var så ljust ute. Ännu ett tecken på att vi är på väg mot den härliga våren. 
Hur underbart???

Känner mig väldigt trött idag, ögonen hänger liksom inte riktigt med. Ska gå in i köket här på jobbet och klyva upp en mogen apelsin. Få i mig lite viktigta vitaminer. De är så goda och saftiga nu.

Ha en skön start på fredagen.. På återseende :)
Kramkram

 

Trötter



Nu ska jag förbereda lite för morgondagen, duscha osv och sedan stupa i säng. Lång dag idag med många saker att fundera över. Jag kommer inte slösa mer energi på att tänka. Orkar inte. Vill ha en win-win situation.

God natt bloggen.


Dagens Detail





Dagens detalj är mitt transperanta zebralinne i en ngt baggy modell.




Afrodans



Hej gummor och gubbar :)

Jo, det är såhär va. Jag har länge velat testa Afropowerdance men inte riktigt vågat mig på det. Nu på lördag så ska jag alltså för första gången gå på ett just sådant pass. Jonna ska följa med och då vågar man ju mer. Haha, jaa det ska bli minst sagt spännande. Alla säger att det är galet kul och riktigt bra träning. När jag bokade passet så tog vi de sista platserna och då hade passet bara varit "släppt" i 6 minuter. Eftersom jag inte har någon aning om vad jag givit mig in på så gick jag in på youtube och fann det här klippet. Känns ganska bra nu faktiskt :)




Har ni gått på Afropowerdance?? :)

Klockan närmar sig kväll



Nu är det många som gått hem och blivit lediga för denna dag. Själv så jobbar jag på i ett par timmar till innan jag får kväll och ledigt. Just nu har jag lunch, men man kan snarare kalla det för middag eftersom klockan är sex. Imorgon är det äntligen fredag och jag upplever faktiskt att veckan som gått har varit ganska seg och långdragen. Jag är iaf ledig på lördag, vilket ska bli underbart! Så på lördag morgon så ska jag göra ngt jag aldrig tidigare gjort.. haha.. Ja det kommer nog bli en upplevelse om jag förstått det hela rätt :) Berättar mer ikväll.
Ikväll blir det, förutom bloggning, även lite städning, och häng i soffan. Börjar vid åtta imorgon så kvällen blir kort idag. Ska även ge mig iväg på en cykeltur efter jobbet. Ett paket till som kommer.. Spännande :)

Var inne på Indiska idag och varje gång jag går in där så är det något som rycker tag i mig. Idag var det en turkos söt skål med tillhörande lock. Skulle passa utmärkt hemma i vårt vardagsrum. 100kr bara :)



Vi hörs om ett par timmar igen :)


Ge köket ett lyft



Det behöver inte kosta skjortan att göra om köket. Man behöver faktiskt inte riva ut hela inredningen. Jag gjorde (pappa gjorde) en viss renovering av mitt gamla kök, där vi bodde tidigare. Vi målade om väggarna, satte nytt kakel, slog bort "kryddhyllan" och satte dit en rostfri spisfläkt. Den gamla arbetsbänken byttes ut till en ny i ek och WOW! Vilken skillnad. Kom ihåg att det är de små sakerna som gör skillnaden.
Tänkte tipsa lite om såna små saker nu :)


Måla om! Ett ganska lätt sätt att få en dramatisk förändring på. Använd en blank färg som är lätt att torka av.

Måla om skåpluckorna! Om du gör det själv så se till att du använder blank färg. Då går skåpen att rengöra ordentligt sen. Pensla eller rolla skåpen. Om du inte vill måla själv kan du lämna in luckorna till en målarfirma eller en billackerare. Vill du ha extra högblanka skåp så be dem använda billack. Att sprutlackera skåpluckor kostar cirka 200–250 kronor/styck. Vill man lägga lite mer pengar så kan man byta skåpluckorna helt och hållet.

Byt handtag!
Knoppar och handtag av alla möjliga former och modeller finns lite här och där – i både små inredningsbutiker och större varuhus. Se också vad du kan hitta begagnat.  


Golva om!
 En förändring som gör stor skillnad. Ett parkettgolv kan den händige själv lägga in i köket. Ett klickgolv behöver inte vara så dyrt.


Kakla om!
Nytt kakel behöver inte kosta så mycket. Det går att kakla över gammalt kakel om det är helt och sitter ordentligt. Så slipper du knacka loss det gamla. 


Satsa på en ny kran!
När det gäller blandare lönar det sig inte att köpa billigt. Lägg hellre lite mer av budgeten för att få något som håller i längden. 


Byt bänkskiva!
Gamla bänkskivor blir lätt ofräscha. Billigast är att köpa en ny laminatskiva. Vill du ha en mer exklusiv touch så köp en lite tjockare. Vill du ha en träskiva är byggvaruhus och brädgårdar kanske inte det billigaste alternativet, men du får bra kvalitet. Om man redan har en fin bänkskiva i trä så är det lätt att slipa ner den och olja om den så blir den som ny igen.


Släng lysröret!
Lysrörsbelysningen kan kännas kall och hård. Byt till halogenspotlights som ger ett mjukare ljus.

Köp en dimmer!
Om du har en dimmer kan du snabbt ändra belysningen i köket. Från det skarpa arbetsljuset till det mysiga middagsljuset. Tänk på att lampan ska sitta lågt ovanför köksbordet så att man inte blir bländad.





Samba morgonmyser






Lilla Samba var med oss i morse och sprang. Hon hade sån energi. Älskar att springa när det är snö ute. Efteråt var hon dock trött. Vi satt och åt frukost och undrade vart Samba tagit vägen. Hittade henne inne i soffan där hon hade bäddat ner sig själv under filten. MYS. Hon tyckte nog att matte var lite jobbig som kom och knäppte bilder på henne när hon ville sova så tillslut borrade hon ner näsan i filten och försökte gömma sig. Gullhund!  ♥

Nu ska jag kila iväg till jobbet. Bråttom, bråttom.
Vi hörs under dagen!
Kram


Ganska nöjd faktiskt...





Så här såg jag ut i morse efter ett härligt morgonpass.
Haha mina naglar ser förskräckliga ut... ska ta tag i det med en gång! :)


Het afrikansk kycklinggryta






Glömde ju lägga upp detta igår kväll. Denna kycklinggrytan gjorde jag igår. Den går otroligt snabbt att göra och den smakar underbart. Man kan äta den till lite allt möjligt. Igår åt vi råris till. Det finns en anledning till varför jag döper den till het... och det är för att den verkligen är stark. Gillar ni inte stark mat, dra ner på chilipepparn så smakar den mer lent.

4 portioner

♦ 500 gram kycklingfilé
♦ 100 gram finhackad gul lök
♦ 2 klyftor vitlök
♦ 2 msk olivolja
♦ salt och peppar
♦ 140 gram selleri (1 stjälk = 35 g)
♦ en halv finhackad chilifrukt
♦ 1 tsk curry
♦ 1 tsk ingefära
♦ 2 msk tomatpuré
♦ 2.5 dl kokosmjölk
♦ 100 gram vindruvor i halvor
♦ 2 tsk finrivet limeskal
♦ 0.5 dl cashewnötter

Stek kyckling, gul lök och vitlök i olja i en stekgryta. Skär bleksellerin i tunna och fina strimlor på längden. Rör ner blekselleri, chilifrukt, curry, ingefära, tomatpuré, kokosmjölk. Låt alltsammans koka i 5 minuter. Tillsätt vindruvorna som får koka med i några minuter så att de mjuknar. Avsluta med att tillsätta limeskal och cashewnötter.


God morgon vänner



Precis hemkommen och har därmed tränat klart för idag. Mår precis lika illa efter varje gång, jobbig känsla. Men nu är det över iaf. Snart ska jag köra Patrik till skolan och sedan ska jag hem och duscha och fixa lite här hemma innan jag ska iväg och jobba. Jobbar till åtta så därför börjar jag ngt senare idag.

Det har kommit en del snö under natten, men skönt är väl det. Jag inser att jag så smått börjat tröttna med den kalla vintern men hellre att det är såhär en slaskigt och blaskigt. Man önskar ju varje år att det ska bli vår så fort snön försvinner. Tyvärr är det inte så.. Kommer nog snöa både en gång och två gånger till minst innan vi får vår.

Igår tittade vi på första avsnittet för i år av Andra Avenyn. Det var inte alls bra. Jag skämdes och kunde inte titta på det. Det kändes barnsligt och spänningen var inte alls på samma nivå som vanligt. Trist. Hoppas det blir bättre iaf, annars lägger jag ner den såpan.

Vi hörs senare kompisar :)
Ha en skön torsdag!
Kram






God natt bloggen





Ännu en bild jag hittat på på mig från jobbets hemsida!


Nu ska jag strax stänga ner för idag. Patrik sover redan sedan en timme tillbaka (!) och jag hoppas att jag däckar snabbt ikväll. Imorgon ringer klockan vid 6. Då ska vi ut och springa i snön. Tjiihu! Härligt :) Nä men det ska nog gå bra. Skönt efteråt om inte annat.

Är uppjagad och stressad över ngt, men kan inte komma på vad som spökar... Hoppas den känlsan försvinner under natten.

Vi hörs imorgon igen. Sov gott! Kramar  ♥




GHD- utbildningen



Idag hade vi som sagt en GHD-utbildning på förmiddagen. Det var väldigt inspirerande och lärorikt. Han som undervisade oss hette Daniel och kom från USA. Han stylar kändisar såsom Celine Dion och Madonna. Han berättade för oss att han stylade Madonnas hår när hon uppträdde i Sverige senast. 2 timmar jobb ena kvällen och 2 timmar jobb andra kvällen. 4 timmar totalt och det fick han 20 000 pix för. Häääärlig timlön. Där har man något att jobba på ;-)

Jonna satt som min modell idag. Valde henne för jag vet hur svårstylat hår hon annars har. Gör man lockar på henne så håller det i 5 minuter.. annat var det idag!!! Hon blev superfin! Riktig moviestar.. Hon hade lätt passat på Röda mattan i Cannes i den frippan :)




Här har jag alltså stylat Jonnas hår med en GHD IV Styler.
Det gick supersmidigt och hon är ju otroligt fin i håret!




Här kommer lite fler anledningar till varför GHD's stylers är bättre än vanliga plattänger.

♦ Varm på nolltid
♦ Stylern blir aldrig varmare än 175-190 grader. Det är en slags inbyggd dator/ett chip som känner kvalitén på håret. En bra säkerhet för kunden och håret tar ingen skada.
♦ Stylern kapslar in fukten i håret så att det blir mer glansigt och får mer motståndskraft mot luftfuktighet.
♦ Stylern bygger på negativ jon teknik. Håret är uppbyggt av positiva joner, och när dessa två möts neutraliseras de så att håret inte tar skada.
♦ Tack vare den lilla inbyggda datorn värms stylern upp hela 5 ggr/sekund. Detta betyder att du Alltid har samma konstanta värme och inte, till skillnad från vanliga värmetänger, förlorar värmen på vägen i stylingen. Detta betyder att man bara behöver dra stylern 1 gång på samma passé.
♦ Plattorna är rörliga, vilket betyder att håret inte bryts av när du skapar fall/lockar i håret.
♦ Den långa sladden är flexibel och snurrar sig inte.
♦ Om stylern inte används på 30 min så stängs den automatiskt av, och kyls ner av sig själv.
♦ En "larmfunktion" varnor om stylern används i för kall eller fuktig miljö, vilket hjälper dig att inte förstöra mekaniken.
♦ Universell volt/strömspänning som garanterar att du kan använda den överallt, oavsett var i världen du befinner dig.
♦ Rundare kolv ger dig ett ergonomiskt grepp och underlättar stylingen.
♦ 2 års garanti.
♦ Se det som en investering. Har du en styler från GHD så behöver du inget annat. De är volymbyggande och skapar lockar, vågor, rakt hår. Bara fantasin sätter gränsen.




Dagens Detalj






Dagens detalj är mitt hår som dagen till ära blivit stylat av en toppstylist.
Jag älskar slarviga lockar. Det känns genuint och man får inte den där too much känslan som man lätt får när man lockar håret annars. Nice!


Hola!!



Nu är jag hemma från jobbet. Vi är hungriga här hemma båda två så just nu så pratar vi inte med varandra, haha, det blir bäst så. Putte pluggar så I guess it's my turn to cooook! Nu blir det kycklinggryta för hela slanten. Återkommer snart :)

Tschüss!!!


Tips för vackrare hår






Visste du att man kan äta sig till friskare hår? Om du laddar med mycket frukt och grönt får du garanterat starkare och längre hår. Varje gång du äter en apelsin tillför du C-vitaminer till din kropp som hjälper till att binda upp järn. Om din kropp inte får i sig tillräckligt med mycket järn kan det i värsta fall leda till håravfall eller att håret slutar växa.
Och hur järnmaxar du din kost? Strössla lite järnrika nötter över din frukostyoghurt, och ta ett kokt järnrikt ägg till, mumsa järnrik linssoppa till lunch och välj ett fullkornsbröd som också är fullt med järn till! Och njut extra mycket av kött, skaldjur, fisk och tofu till middag. Snart kommer du märka att ditt hår blir friskare och får en helt ny glans! Yes!
När ni ändå är igång så kan ni ju överdosera lite B-vitaminer också så kan jag lova att håret kommer få nytt liv!





Heidi Montag



Alla ni som följt The Hills vet vem Heidi Montag är. Från början en ganska oskylig, snäll flicka. Nu, efter kändisskap, karriär och med pengar på fickan så sägs hon vara beroende av skönhetsoperationer. Hon har opererat näsa, mun, bröst, haka, jaaa gud vet allt! Fast med en lön på 475 930 kr/avsnitt så anser hon väl sig ha råd... Frågan är bara vart det ska sluta.




Bilden till höger är så som hon såg ut från början i serien.
På den vänstra bilden har näsa och bröst fått ny form.



Från bilden till vänster till bilden på höger sida så har det hänt en hel del.
Är det verkligen Heidi Montag???

Vad tycker ni om detta? Vad tycker ni om skönhetsoperationer?



God middag vänner



Nu har jag precis fått i mig lite god mat från Spice and Rice. Ovanligt va? :) Gott, snabbt och smidigt. Kursen slutade för en halvtimme sedan och den var verkligen superbra! Visar lite bilder ikväll och mer info om den då.

Kul att det är så många som kommenterar, tack! Det blir en extra sporre :)
Min kund är på ingång nu så tänkte egentligen bara säga hej!
Vi Hörs lite senare. Hoppas ni haft en bra start på onsdagen.

Kramkram


Högsläsning






Nu blir det högläsning för Patrik från nya numret av Chic. Det är något som vi verkligen ser framemot. Speciellt han. Haha nä, då hade han dödat mig. Så jag ska nog hålla mig tyst, men läsa, ja det ska jag!!! :)
Usch måste egentligen sova. Men jag är pigg. Imorgon ska jag vara på jobbet innan åtta och ha GHD-utbildning. Spännande, spännande! Sedan jobbar jag hela dagen och är hemma igen framåt 19. Men oroa er inte, jag har förberett massa material, så det blir massor av blogginlägg imorgon igen :)

Kram, sov sött ♥


Blogga ihjäl mig???



Idag skulle jag kunna skriva typ 50 inlägg här på bloggen. Har otrolig inspiration och älskar det... Har uppdaterat  7 (!!!!!!) gånger idag redan och det känns som ni tycker att det är överflödigt??!??!?! Jag har en massa mer att visa, säga osv.. Men hörrni, vad säger ni? Blir det för många inlägg eller är det bara kul när jag uppdaterar så flitigt???? Snälla ni, svara på detta! Vill ju att ni ska gilla bloggen!


Jag kan inget annat än älska dig...



När jag ligger och tjurar som bäst så kommer min käre pojkvän in och frågar om jag vill ha mat. Arg, bitter och ledsen som jag är, så svarar jag med något så omoget som: Jag dör hellre, jag vill inte ha nån mat, Fattar duuuu???!!!
Efter några minuter kommer han in med coca-cola (som han vet att jag ääälskar), sallad och färdigbredda knäckebröd. Jag fullkomligt smälter. Det var nog precis vad jag behövde eftersom det var 8 timmar sedan jag åt... Haha, killen säger att han känner mig.. Mjo.. får väl erkänna att han gör det ;-) Underbara, fina älsklingen. Finns ingen som gör mig så glad som du!




Sallad med avokado, apelsin, kalkon, gurka, paprika ..MUMS!


Ledsen i ögat...



Åh... Kommer hem efter en lång dag. Mamma och Pappa är här och har precis tagit emot min schäslong. Underbart tänker jag och är tacksam.. tills jag ser att det är fel sort! Fel storlek alltså... Skiiiiiit också. Vi skulle ju ha modellen som är mindre. Så nu blir det försäljning av den. Står inte ut med att se den. Blir på riktigt risigt humör med en gång... säkert för man hade så höga förväntningar om att det skulle bli så bra... Synd synd!!
Så nu är det bara till o hoppas att man får den såld snabbt, för där vill jag inte ha den :(

Nu ska jag lägga mig och tjura.. haha.. Är trött som tusan också. Blev helt plötsligt en riktig tyck-synd-om-mig-själv-kväll. Boooooooo :(


Details






Min favorit för nuvarande är Casio klockan i guld. Den används flitigt, mycket flitigt till och med.
Jag är ju något beroende av det där med klockor. Har ca 15 st som jag växlar mellan, men nu har jag alltså trillat dit ordentligt på denna gamla goding!


Ny presentationsbild












































Gick in på salongens, mitt jobbs, hemsida och upptäckte att de nya presantationsbilderna är uppe.
Kul :)


Mysigt med kakelugn







Vem vill inte ha en varm brasa att sätta sig framför? Låta elden värma kroppen ända in i själen...
Det finns en växande marknad för nya kakelugnar, både i traditionell stil och modern design. Gemensamt för alla kakelugnar av alla sorter är att de är höjden av mys. Placerade i rätt miljö är de fina inredningsdetaljer.
Har ni kakelugn?




Converse



Igår fick jag hem mina nya converse skor också. Riktigt nice eftersom jag fyndade dem för 180pix. Helt ok ;-) Jag är ju mini, så jag har stl 33 (!!!) och då måste jag beställa alla converse via webben, från USA. Finns ju knappt aldrig hemma i Sverige i de storlekarna. Hallonröda fick det bli. Sjukt fresh när jag är lite brunbränd till våren ;-)


 


God morgon sötnosar!



Nu ni, håll i er, jag har tränat! Jag har fått blodsmak i munnen och härliga sura uppstötningar. Meeeen, ÅHHH så skönt det är nu efter. Patrik körde slut på mig, totalt. Underbart! Härligt att kickstarta dagen på detta viset. Nu ska jag komma i form igen. Jag ska dit där jag var för 3 år sedan, när jag älskade att träna och mitt liv mer eller mindre bestod av just träning. Jag vill känna den glöden och den viljan igen- och jag hoppas nu att jag är på rätt väg! :)

Har precis fått i mig lite frukost. Kan ju meddela att det var ganska svårt denna molniga morgon.
Nu blir det dusch och städning här hemma innan jag ska bege mig till jobbet för att jobba 7 timmar utan lunch. HUA. Det gäller med andra ord att fixa lite mellis att ta med.

Ha en underbar tisdag allesammans.
Ta hand om varandra   ♥




Säger god natt med Petter...







Upptäckte till min glädje att Petter nu släppt en ny singel. Petter är en gammal favorit hos mig. Antagligen för att han är den snyggaste person som gått i ett par skor och för att hans röst är helt oslagbart sexig.. RAWWW!!
Så, in och lyssna på 3-barnpappan, han har gjort det igen!

Nu ska vi båda strax gå och lägga oss. Imorgon halv åtta så ringer klockorna och Patrik och jag ska då ge oss iväg på en joggingrunda. Hög tid för sängen nu alltså.

Vi hörs imorgon underbara ni! :)
Kramar  ♥

 


Överlycklig!!! :)



Kom hem för en liten stund sen. Är helt slutkörd och trött, antar att det är lördagens bravader som satt sina spår. Haha, jag trodde jag kom i säng innan tolv i lördags, men nu har jag fått höra att vi inte var hemma förrän efter två. Frågan är vad vi gjorde? :)
Vi var hela gänget ute på Skönborg. Min favorit kom också. Lowe. Så jag passade på att pussa på honom! Underbara brorson!



Kanske världens snyggaste bebis? Ja, jag tror det! ♥


Well, idag kom det in en annons på Blocket på en sådan schäslong som vi är ute efter. De ville ha 3000kr för den, vilket är 5000kr billigare än i affär. Det enda problemet var att den fanns i Östergötland, 25 mil härifrån. Så jag ringde och sa att jag inte var intresserad efter mycket om och men. Ville ju ha den, men å andra sidan hade jag varken tid eller ork att köra 50 mil för att få hem den. Sen nu när jag kom hem så ringde tjejen som sålde den upp mig. Hon sa att schäslongen fanns här i Växjö. Förstår ni? Av alla ställen så finns den här i Växjö. Hon hade i sin tur köpt en hel soffa men ville inte ha just den delen som vi var ute efter. Hon ska hämta sin soffa imorgon eller på onsdag här i Växjö och då får även jag min del hemlevererad! Så det blev en affär tillslut alltså! Och ingen är lyckligare än jag!!! :)


Såhär ser den alltså ut. Hoppas nu att den är i det toppskick som de utlovade. Isf har jag gjort ett riktigt fynd! 5000kr insparat... Katchiiiing! :)



Vidare till nästa bygge...



Sitter fortfarande på jobbet. Idag har jag haft tid att lägga in allt mitt lager från Blomdahls, skönt att ha det gjort inför att jag blir egen företagare. Försöker förbereda så mycket som möjligt nu innan :) På måndag så ska jag träffa min revisor och så ska vi hjälpas åt att starta företaget! Kul! :) Det är ju inte så svårt, men har man aldrig gjort det innan, så är det en massa papper som skall fixas, som jag inte har en aning om. Så det känns bra att få hjälp med det hela. Är det ngn av er där ute som är egna företagare?

Patrik kommer strax och hämtar mig, vi ska till Skönborg på käk, gott gott att sätta sig dukat bord :) Dock så ska jag jobba lite. Även familjen ska ju vara fina i håret. Mormor och Morfar kommer också, deras barr behövdes visst klippas också.
Imorgon börjar jag lite senare, så jag ska kickstarta dagen med att träna... härligt :)
Vi hörs när jag kommit hem ikväll, ha en fortsatt bra måndag!
Kram ♥

Jill Holmgren

Golv från Bauhaus



Ramlade in på Bauhaus hemsida, sökandes efter något helt annat än golv såklart.. men kolla in dessa golven, hur läckra??? Billiga dessutom 299kr/kvm respektive 169kr/kvm. Dessutom 15 års garanti. Billigt och bra alltså!







H&M inspirerar


H&M's vårkollektion för HOME sortimentet är helt underbar...
Vitt nytt blandat med vitt antikt. Känns väldigt fräscht.













Ny vecka!!



Halloj på er alla där ute :)
Nu är det ny dag, ny vecka och alltså måndag igen.
Jag var tröttare än tröttast idag när klockan ringde, så istället för att ge mig upp för morgonpromenix så blev det till att snooza i en timme till. Inte så smart, men ack såååå skönt!
Det är svårt att gå upp när det alltid ligger kvar ngn i sängen.. så orättvist!
Är på jobbet nu iaf, kommer bli en riktig långdag. Inte alls sugen på det... vill bara tillbaka till sängen.
Vi hörs senare!
Kram


Hej då helgen




Igår avslutade jag kvällen med en milkshake från McDonald's med chokladsmak.
Nu ska jag avsluta helgen med lite skön läsning innan det är dags för skönhetssömn.


Helgen går mot sitt slut. Knappt 2 timmar kvar innan vi går in i en ny vecka. En vecka där jag egentligen inte har så många måsten förutom att jobba. Ska självklart träna också. Ska försöka boka in en träningsdejt med Emma! Träffas, umgås och träna i ett.. underbart!
Och så vill jag träffa min favorit Lowe denna veckan också. Få min dos av bebis! :)
På onsdag ska vi har GHD-utbildning på jobbet vilket innebär att vi ska få lära oss en massa tips och tricks gällande alla nya plattänger från GHD.
Om det är någon där ute som planerar att köpa ny plattång så ska jag nu passa på att säga att GHD må vara dyrare, men den slår alla andra. Jag trodde inte att det var möjligt att vara bättre än Gama but heeey I was wrong for once...
GHD's plattänger kostar från 1500 kr och uppåt. Några hundralappar mer än de flesta andra tillverkares.
Hållbarheten är bättre, slitaget på håret mindre, stylingen går snabbare och lättare, du får mer glans i ditt hår och upplevelsen slår alla rekord. Vi brukar säga som såhär; Kan man lägga 1500 spänn på ett par jeans som man tröttnar på, så kan man köpa en plattång för 1500kr, som du använder varje gång du tvättat ditt hår, år in och år ut. Din bästa vän när man kommer till hår och hårstyling.
, nu fick jag det sagt :) Jonna ska iaf vara min modell på onsdag på utbildningen! Synd att hon inte har Lowe med sig...

Nä, nu ska vi se klart på GSI, jag ska läsa, och sedan ska jag avsluta denna helg med en skön natts sömn.

Ha de gott alla, hoppas er helg har varit till belåtenhet!
Kram  ♥



Kvällsmys denna söndag






Jag kvällsmyser med nya Topphälsa, vindruvor och tända ljus.
Imorgon är det åter dags för jobb, precis som resterande dagar nästa vecka.
Antagligen så jobbar jag ca 12 timmar imorgon, men det är inte helt bestämt än... Busy Busy alltså.
Vi hörs senare!
Kram :)


Inflyttningspresent





Igår fick jag lite presenter i form av kuddar och tulpanvas. Tulpanvasen kommer jag visa när jag har köpt hem tulpaner igen. Jag valde allt själv-  kanske lite trist men å andra sidan så fick jag ju det jag verkligen ville ha och behövde. Kuddarna är från Indiska och likaså mina ljuslyktor.




Tjejfesten i bilder






Underbara tjejer!!! ♥


Underbar huvudvärk



Usch vad trist det är att vakna upp till en bakfylla. Känns inte kul alls. Men tittar man i backspegeln på hur kvällen var igår så var det ändå värt det. Vi hade himla mysigt. Kul att träffa alla igen, särskilt Alex och Therese som jag inte träffar så ofta numera. Jag hann dock inte gå ut tyvärr, det hände ngt på vägen, men jag är säker på att det blev en lyckad utgång för de andra töserna!
Här kommer en bild på mig och Alex från igår. Lägger upp ett kollage senare :)






godnatt





sletna och alldeles för tidigt i säng. imorgon har jag en hel del att bilder att bjussa på! :)


tack för ikväll hjärtan


Ready to party!






Puss!

Busy busy



Precis käkat lite sallad från igår, så är verkligen inte mätt, men det där med att mätta magen får just nu bli ett senare projekt. Nu ska jag städa här, fortare än fortast, sedan ska jag göra mig iordning innan alla kommer... och förhoppningsvis även hunnit mättat magen innan dess. Oavsett så har jag köpt sinnessjukt mycket godis, chips osv till ikväll så jag blir nog mätt iaf. på ngt vis.
Önskar att jag hunnit sova lite, försökte mig på en nap nyss men eftersom jag är så stressad så kunde jag inte slappna av det minsta. Snart kommer lite details bilder och annat upp! Ha de gottans :) kram!



En ngt sleten Jill...


Ny färg :)



Fick ett ryck såhär mitt på dagen och satte igång att färga håret på mig själv... To be continued ;-)


Arild


Det är den där schäslongen som vi ska ha framför vår öppna spis såsmåningom. Ska bara dra in lite mer cash först, för den är inte billig den lille rackarn! Men jag gillar verkligen de raka linjerna och den kommer göra sig bra hemma hos oss. Med en vit pläd på så är det kirrat!


Hej helg!



Somnade vid 05.40 i morse och har med andra ord fått ca 2 timmar sömn i natt. Det känns idag och det syns, inte minst under ögonen. Men jag iaf sjukt taggad för ikväll. Sova kan jag göra imorgon när jag är ledig. Jobbar sent idag och folket börjar väl droppa in vid sju tiden ikväll så det blir snabba bullar senare. Stress Stress...
Hoppas ni får en härlig helg!
Vi hörs senare :)
Kram


Stuff.


Har lite småsaker kvar att göra här hemma innan jag besöker sängen för denna kväll. Längtar som tusan tills imorgon, ska bli så otroligt roligt att träffa alla tjejer. Ska lägga kameran på laddning över natten, för imon ska det blixtra ordentligt här hemma!
Hoppas ni haft en mysig fredag där ute :)
Vi hörs imorgon vänner.
Sussa sött ♥


Fredagsmys!



Nu laddar vi här hemma för lite fredagsmys. Ja, tanken var så iaf...
Patrik pluggar, han har deadline kl 23.59 ikväll på ett arbete, och jag har fullt upp med att... ja, blogga... och ropa på Putte att han ska skala potatis. Girls skalar inte potatis. Inte jag iaf. Inte sen jag skar av mig halva tummen i somras. Så snart ska vi förhoppningsvis ha lite klyftpotatis, kyckling, tzatziki och sallad till middag. Något sent, men bättre sent än aldrig, inte sant? :)
Nu blir det Let's Dance! Vilket par röstar ni på ikväll?
Oss kanske???? ;-)



Ha en mysig fredagskväll ni fina!!
Puss och kram 


Dagens Detail





Mina alla armband som jag bär dag in och dag ut. Alla betyder mycket.
Det som det står Patrik på, har jag fått från honom.
Det ena Samearmbandet har fått av min bror och det andra är från mamma ♥


Kärt Återseende ♥






När jag kom innanför dörren så var lilla Samba hemma igen! Hon har sovit hos min mormor och morfar 3 nätter så då är det alltid lika mysigt att träffa henne. Vi blir precis lika glada och barnsliga. Hon blir liksom tokig och ska bara pussas hela tiden. Helst av allt så ska jag blåsa varmluft på henne (som jag gör på bilden) det bara äääälskar hon!!! Godingen ♥


God morgon God morgon ♥






Fredag idag och för mig innebär det inte helg riktigt än. Jobbar ju heldag imorgon också. Så ikväll blir det mest att dega framför tvn och sedan försöka komma i säng lite tidigare än vad vi gjorde igår.
Vi låg och tittade på Me, I and Dupree och sen fick vi båda fnatt och började träna. Jag låg och körde situps vid 23.30 igår alltså, varvat med ryggluft, benböj och hoppreps-intervaller. Otroligt skönt var det just då men när man väl låg i sängen framåt halv ett och försökte somna så var det desto svårare.
Upp i ottan i dag, efter inte så många timmars sömn, för att gå på morgonmöte på Hotell Cardinal. Väldigt mysigt och lyxigt att starta denna fredagmorgon med hotellfrukost.

Nu är det jobb som gäller, på återseende.
Kram ♥




Dagens detail





Tänkte från och med idag att börja med mina detailsbilder igen.
Så först ut är; Denim and Chains.

Nice nice!

Puss på er! ♥


Släpp in ljuset i vår



Åhh, vad skönt det är att vi går mot ljusare tider. Det känns ljusare för varje dag som går och man blir lika glad varje gång man vaknar och det är sol ute. Tidig vintersol. Härlig kombination med den vita snön.
Nu när julen är undanstökad så är det skönt att börja byta ut allt mörkt och murrigt hemma till ljusare toner. Tänk vår! Släpp in ljuset i ditt hem och känn hur allt upplevs större. Ljusa textilier såsom gardiner, kuddar, plädar öppnar upp mer än vad man tror.





Fantastiskt rum med mycket vitt. Härligt när även golven är vita, då blir ljusupptaget dubbelt så stort!
Skira spetsgardiner ger en romantisk känsla samtidigt som det släpper in mycket ljus, väldigt fint i dessa tider.
Blanda ut allt det vita med någon accentfärg för att få den mer hemtrevliga känslan.


Favorit året om för vintertorr hud



Jag har alltid haft problem med min torra hud, då främst under vinterhalvåret. Det spelar ingen roll hur fet kräm jag fått utskrivet hos läkare- de hjälper inte! För ett år sedan började jag använda Body Shops produkter för kroppen. De är oslagbara och helt ljuvliga!
Min favorit är Shea- Bodybutter, den används efter varje dusch och jag blir aldrig längre torr.

Shea Body Butter

Den finns i massor av olika dofter och för olika torr hud. Någon gång i veckan försöker jag även peela min kropp med deras BodyScrub som även den är underbar...
Fördelarna är att produkterna är billiga och naturliga
Ett litet tips bara! ;-)


Kök helt i rostfritt



Det går som bekant många trender i kök och dess design. Något som blivit alltmer populärt är kök helt i rostfritt. För min egen smak så känns det lite för kalt och sterilt. Dessutom är det jobbigt att hålla efter, eftersom det lätt blir avtryck efter allt och inget. Jag blandar helst ut rostfritt med vitt, gärna högblankt. Då känns det betydligt lättare att inreda och ger mer reflektion gentemot varandra. Det ska gärna bryta av lite och inte gå i ett för mycket. Det är då det blir tråkigt.

Vad tycker ni om denna trend? Visst ser det snyggt ut på bild? Dock är det nog inte så praktiskt.









Byter man däremot ut vissa bitar i sitt rostfria kök till någon annan färg. Vit som bilder under eller grått som den nedersta bilden, så känns det mycket mer välkomnade med en gång. Mer beboligt. I like!







Nu ska jag jobba!
På återseende senare :) Kram! ♥


God morgon Torsdag!




Igår när jag kom hem med vackra vita tulpaner så upptäckte jag att min tulpanvas var försvunnen. Attans, det ligger säkert nere i förrådet. Så, ner i källaren och leta, men fann den ej. Däremot hittade jag denna gamla vas från IKEA som nu får agera tulpanvas i ett par dagar. På lördag kommer ju mina arbetskollegor hit, och jag vet ju att jag då får en ny tulpanvas. Väldigt bra timing! :)

Ligger och myser i sängen. Vaknade tidigt av att de skottade snö utanför med en traktor utan ljuddämpning. Ja det var iaf så jag tänkte när jag vaknade. Har inte orkat mig upp från mitt varma dunktäcke än för att se om det kommit mycket snö utanför. Det får bli en överraskning sen. Klart det är härligt med vita snötäcken utanför och väldigt vackert men jag får nog erkänna att jag längtar efter vår.

Ska strax väcka han bredvid mig och så blir det frukost och dusch innan jobbet. Ska på ett ärende innan jag börjar också så nu är det lite brådis här faktiskt.

Vi hörs snart Kramkram ♥



God natt ♥



Ligger nu i sängen och kikar på Barcelona-Sevilla. Avslappnande och skönt att kunna slötitta lite. Jag gillar verkligen att se på fotboll och allra helst när just Barcelona spelar. Får hoppas att vi kan boka in en weekend framöver där. Strosa runt på La Rambla, shoppa på Zara Home (och övriga city), ta en dag eller två på stranden och så självklart se på fotboll.
Jag var i Barcelona i maj för två år sedan (guud vad tiden springer iväg!). Jag var där på jobb men stannade kvar i en vecka på semester. Helt underbart. Vi låg på stranden varje dag och njöt av gassande sol på dagarna och under kvällarna så var det shopping som gällde. Underbart. Precis så som det ska vara alltså.





Sov gott nu vänner  ♥


Joel Kinnaman



Nu är vi åter hemma i vår fina vita.
Bion var super, rekommenderar alla till att se "Snabba Cash". Joel Kinnaman i huvudrollen och det kan inte gå fel... Han gör hela filmen! Hade det inte vart han i huvudrollen så hade filmen sjunkit ;-) SNYGGO!!!!
Sen att bion var gratis, med gratis dricka och popcorn, jaa, kunde det bli så mycket bättre?





Mitt huvud är helt slut nu, huvudvärk. Så jag ska slänga mig i duschen och njuta av de varma strålarna.
Imorgon jobbar jag sent, till åtta tiden.  Busy med andra ord. Underbart hörrni!!

NI är fantastiska ni fina där ute.
Otroligt glad blir jag varje gång jag loggar in och ser kommentarerna  ♥


Hemma en snabbis



Nu är jag hemma igen efter en dag på stan. Det blev ingen Aalto till mig utan lite kuddar, ljuslykor och en vas från Indiska istället :) Sånt som jag ändå hade tänkt köpa till vardagsrummet. Så det passar ju bra att få det i inflyttningspresent istället :) Jag visar bilder på söndag!

Har varit och handlat allt till lördagkväll, herregud vilken röra det var på citygross där det var ombyggnation. Skönt att ha det gjort med tanke på att jag jobbar tors, fre och lördag.

Känner mig riktigt trött nu, säkert på grund av den dåliga sömnen i natt, så jag ska faktiskt powernappa en liten stund nu innan bion.

Vi hörs later babes!  ♥



Yay!



Precis tagit hål i öronen på 2 barn.. När de var klara och skulle gå så svimmade den yngsta. Usch!!! Man blir så rädd.. Stackaren. Men efter lite vatten och en clementin så var hon på benen igen.
Har tagit hål i 6 år, och detta har aldrig hänt mig innan, men hon var nog så nervös stackarn och sen efteråt så släpptes alla spänningar.
Jag själv är ju precis likadan, svimmar så fort jag är i närheten av en spruta ;-)

Nu är det slut för idag, tack för idag! Ska springa på stan och leta efter en inflyttningspresent som jag kan önska mig från jobbet. Kostnaden ska ligga på ca 500kr... Har ni några tips?? Tycker att det är så svårt... Är dock sugen på Alvar Aalto vasen från Iittala. Vi får väl se vad det kan sluta...


At work...



Fy vad segt det var att stiga upp idag. Tror ni att vi somnade igår? Nejnej, båda blev lika pigga efter en stund, så vi gjorde mat och åt i sängen och såg på tv ett bra tag :) Stackars Patrik som har tenta nu..
Jag jobbar iaf bara till 12 sen blire lunch på stan och lite andra ärenden. Fullt upp!
Ikväll så ska vi som sagt se på Snabba Cash. Blev erbjudna att gå på förhandsvisningen gratis så därför avbokade vi våra platser på söndag. Hoppas nu att filmen är bra :)

Vi hörs om ett tag sötnosar!
Kram


God natt vänner...



Nu ligger jag i sängen, redo för min skönhetssömn ;-)
Imorgon jobbar jag bara 3 timmar på förmiddagen sen har jag annat för mig. Ska bland annat gå på förhandsvigningen av Snabba Cash som snälla Jonna ordnade åt mig :) TACK!

Hörs imorgon!
Sov gott ♥



Trötta och slitna :)


Hårtrender 2010



Några som har frågat mig om 2010års hårtrender. Det är något som jag kan väldigt mycket om. Ibland känns det som man vet för mycket och att det därför är svårt att plocka ut favoriter men jag ska ge det ett försök iaf. Jag hoppas att det uppskattas av många!
Jag reser en del som frisör. Senast var jag i Madrid. Det är otroligt inspirerande och man lär sig väldigt väldigt mycket när man är nere på kollektionsvisningar. Ska dela med mig av det.

Överlag så tycker jag att man kan inspireras av trender. Man kan plocka ihop det man själv gillar och göra ngt eget utav det. Jag tycker inte att man ska känna sig tvungen att se ut på ett visst sätt för att passa in etc. Detta är bara trender. Vad som gäller just nu. Som frisör så vill jag plocka fram det bästa hos kunden. Alla klär inte i allt, och det måste man ha överseende med. Jag kan tala folk tillrätta men jag tänker aldrig neka någon något.

Hoppas ni förstår mig där.
Well, lets get started.


Det vi ser i kollektionen är sensualitet, nostalgik och 70-80-tal. Vågiga hår, med obestämda former. Hår och makeup presenterar helhetskänslan hos personen. På klädfronten ser vi mycket transperanta och lätta plagg som blandas ut med hårdare och grövre detaljer. Det fina pur-pur möter den hårda rockmystiken. Man ska tänka romatik och vintage. En rå yta. Håret ska ha en tydlig design. Färgen svart hägrar tillsammans med accentfärger i guld och silver. Undervårkanten är det som vanligt pastellfärgernas återkomst. Våga att blanda ut dem med det svarta råa och du kommer känna dig helrätt.




FLÄTAN

Flätorna kommer igen och är med på banan mer än någonsin. Det ska helst vara en stor tjock fläta på ena sidan av ansiktet. Det känns naturligt och sensuellt. Det här kommer bli en storslagen hit! Tänk på att flätan ska vara lös och ostylad.





LÅNGT VÅGIGT HÅR

Ännu en trend som påminner om naturen och det romantiska 40-talet. Blanka, lagda vågor eller de lite mer hårda, hämningslösa vågorna- du bestämmer! Mittbena eller sidbena.






BACKSLICK

Backslicket kom tillbaka till oss i slutet av 2009. Under 2010 kommer ni absolut se mer av det. I detta kommer du känna dig Rock-Chic. Väldigt lättstylat. Kamma håret bakåt med gelé, and you´re set and done!




KNUTAR, TVINNINGAR, UPPSÄTTNINGAR

Elegans, romantik och en viss charmig flirt. Ledord för att ta dig till den rätta uppsättningen. Våga prova, det går inte fel.
Även knuten håller i sig från 2009. Nu ska den vara stramare och högre upp på hjässan än någonsin tidigare.






ROSETTEN

Rosetter och håraccessoarer överlag kommer gå långt i år. I vår ska rosetterna vara färgglada och stora.





FÄRGER

Vilken färg man ska ha på håret tycker jag är väldigt individuellt. Det ska vara något man trivs med. Jag brukar förespråka att bara välja färger som är max 2 steg ljusare eller mörkare än ditt egna utgångsläge.
Inga konstiga kontraster eller skrika färger. Mjuka toner som reflekterar varandra och plockar fram dina drag.
Det ska se naturligt ut.



Förhoppningvis var detta lite inspiration till er där ute! Jag svarar gärna på frågor om ni undrar något!
Ha de gott!!!


Tisdag kväll



Jag är trött och känner mig mosig. Snart kommer min fina Patrik hem, men han hinner inte pigga upp mig eftersom han måste plugga till tentan han har imorgon. Bara plugg, plugg, plugg. I övermorgon har han en annan tenta, i en annan kurs. Lurigt när det blir två tentor på så kort period. Jag är inte avundsjuk.

Jag ska läsa lite i min bok företagande nu och sedan blir det tvn.
Samba ska sova hos mormor i natt, de saknade henne!

Vet ju om att jag har fått en hel drös med nya läsare. Undrar om ni är intresserade av att veta mer om mig, bara lite allmänt sådär? Annars skippar vi det :)

Ha det bra vänner  ♥


God kväll på er!



Precis hemkommen från jobbet, det har varit en kul och givande dag. Tiden har bara runnit iväg. Som jag skrev häromdagen så ska jag alltså starta eget företag från den 1 april. Jag har förstått att det är en del av mina kunder som läser här, så tänkte bara säga att jag blir kvar på Salong Gränslös. Jag kommer dock gå från att vara anställd till att hyra stol. För kunden innebär det ingenting men för mig blir det mer frihet. Detta är något jag velat länge och det är egentligen först nu som jag känner mig mogen för att ta det ansvar som det innebär. Så, ni växjöbor som läser bloggen, stöd mig! Jag har ett stort kundunderlag, absolut, men vore väldigt kul om det kunde bli ännu större! Så varmt välkomna till mig på Gränslös!






Tatueringar



Nu har tatueringarna till o med börjat florera på Chanels visningar. Dock är de bara fejk, men jag fortsätter att säga som jag sagt, tatueringar kommer! Mer och mer! Fler och fler :)
Jag älskar som bekant tatueringar, finns inget fult med det anser jag. Men smaken är ju som baken, och alla kan vi ju inte tycka likadant.
Jag har, som läget är nu, 7 st tatueringar. Med en bror som tatuerar så är den sista absolut inte gjord. Det kommer bli fler.
Igår bokade min älskling tid! Snart kommer hela hans arm vara tatuerad. Yummi!! :)

Nå, så vad säger ni där ute? Gillar ni tatueringar? Är ni själva tatuerade?





God natt fina



Nu ska vi göra kvällsmacka här och sedan förflytta oss till sängen. Imorgon börjar jag tidigt och jobbar sent.

Var inne på mitt jobb ikväll, nu är allt klart! Jag var skitnervös, stammade nästan, men från och med 1 april så är jag egen företagare. Ska bli otroligt spännande! Kommer innebära så mycket. Mer eget ansvar, mer arbetstid, mer kreativitet, mer frihet. Jag längtar! Nu håller jag som bäst på att läsa en bok, Rivstart heter den, som handlar om att starta eget. Så nu kommer ni får följa med mig på denna resan. Hur jag går tillväga för att bli egenföretagare.

Vi ses imorgon! Sov sött :)


Sweet





Mina nya solglas! Grymt snygga och sitter som en smäck på mig :) 249pix.


Brinner i knutarna...



Ja, det skulle man kunna säga. Att det brinner i knutarna. Jag har ju som sagt ett litet (stort!) projekt på gång och imorgon så ska det hela ta start! Imorgon ska jag ha ett samtal som förhoppningsvis kommer leda till ngt annat skojjsigt!! Mer om det snart, antagligen redan imorgon.

Johanna har precis varit här ett par timmar. Mysigt att träffa henne! :) Hade mycket att prata om.. tiden gick så snabbt.

Nu kommer snart Patrik och hämtar mig, så ska vi åka och hämta ett litet paket. Sen är det dags för käk! Vi hörs senare vänner.
Ha de gott!! Kramkram! ♥


Sänggaveln- Gör din egen!



Sänggaveln.
Det är ju en del av er som undrat hur jag gjort den... And here comes the explanation!




Det var lite pilligt att få ihop det men det var lätt värt det. Man behöver vara två för att göra den.
Det som behövs är:
Plywood-skiva, i vårt fall 160(bredden på sängen)x120(så hög som vi ville ha den)cm, kostar ca 100 spänn.
Madrass alternativt skumgummibit. Här behöver man ju inte lägga en krona egentligen. Antingen så tar man en gammal madrass som man har hemma, tar bort det fula tyget runt om och vips, så har man en stor bit skumgummi. Eller så gör man som vi gjorde, vi åkte till JYSK, fyndade en ny madrass för 150 riksdaler, tog bort det fula tyget som satt runt den och vips så hade vi en skumgummibit! :) haha.. NU ska jag komma till sak. En skumgummibit behövs alltså, i vårt fall så ville vi ha den i måtten 160(bredden på sängen)x58cm(höjden på skumgummibiten, biten som alltså hamnar där vi sussar med huvudena.) Ni förstår va? Eftersom vårt skumgummi inte hade de måtten, fick vi skära med en vass kniv tills vi fick måtten vi ville ha.
♦ You also need an häftapparat med många stift. Vi gjorde av med ca 200 häftstift.
Tyg, gärna i lite tjockare material, så känslan blir mer robust. Här finns en hel hög med olika priser. Helt beroende på hur bra kvalité man vill ha. Jag köpte tyg i måtten 200x150cm, det gick på ca 600kr. Katshing!

How to do?

♦ Lägg plywoodskivan på att plant underlag. Vi la den över sängen.
♦ Sedan lägger du dit skumgummibiten. Lägg den kant i kant med skivan.
♦ Ta tyget och lägg över skumgummit.
♦ Spänn åt och använd häftapparaten för att fästa tyget på baksidan av plywoodskivan. Tänk på att hela tiden hålla tyget spänt så det inte blir en massa fula veck på framsidan. Häfta runt om hela skummet, på baksidan överallt förutom precis under skummet där man fäster dem under skummet. Inget som syns sen, jag lovar.
♦ Använd överblivit tyg till att täcka sidorna på plywoodskivan.

Klart! Inte så svårt va?? Total kostnad på ca: 900 kr. Inte illa pinkat hörrni. Men som sagt, ni kan komma billigare undan, den behöver inte kosta mer än ett par hundra!!! LYCKA TILL!!!

Gud vad flummigt detta blev, men jag är katastrofal på att förklara...




Bärdrömmar



God morgon, God förmiddag, God middag på er alla!
Tog en härlig sovmorgon till nio idag och sedan gick jag och Samba på prommenix. Vilket härligt väder vi har i Växjö idag! Underbart! Det är knappt en minusgrad och strålande sol. Blåsten som yrde runt snön igårkväll har äntligen lagt sig och det var riktigt skönt att ge sig ut på en morgonpromenad.
Meningen var därefter att äta frukost, men nån konstig form av städmani kom över mig istället. Så nu har de 70 kvm som vi bor på fått sig en omgång. Dammtorkat, dammsugit, torkat golven, putsat speglar, ja listan kan göras lång. Skönt när det doftar rent här hemma. Finns inget bättre.
Nu är eftermiddagen ledig.
Jag ska strax åka och köpa lite krukor och dekoration till fönstren som numera ekar tomt när julen är utstädad. Har ju inte haft ngt sådant innan eftersom vi flyttade in lagom till första advent. Ska även se mig om efter några fina snittblommor. Nu jag längtar jag efter tulpaner! Vita eller rosa, väldigt vackert.

Slänger upp ett inlägg om sänggaveln i eftermiddag också.

Ha en fortsatt fin måndag, på återseende!
Kram!  ♥


Vår vita dröm- Master Bedroom



Dåså, mina damer och herrar, tror jag minsann att det är dags att ge sig på vårt sovrum. Det så fint kallade Master Bedroom ;-)

Vi har här fortsatt tänka på att förstora, få mycket förvaring och få mer harmoni. 




Såhär sexy var vart sovrum innan. Möbleringen var lite annorlunda, likaså färgvalen.



Sovrummet hade från början lila randiga tapeter (hua!!!!) som vi snabbt ville få bort.
Det var det tråkigaste. Att ta bort tapeter, inte ett lager heller. Vi tog bort tapeter som suttit där sedan 1961. Vet inte ens hur många lager det var. Tappade räkningen. Men det var tidskrävande om nåt. Sedan spacklade jag och sen slipades allt för att få en så jämn yta som möjligt innan det skulle tapetseras!

De gamla garderobsstommarna var i nån taskig gammal färg (har tyvärr ingen bild på hur de såg ut) så de tog vi bort handtagen på, spacklade och sedan slipade vi dem rena. Spraymålade dem vita för att få bästa finish och sedan på med nya handtag, TYDA från IKEA.

Alla lister togs bort, slipades och målades. Element och alla betongbitar målades vita.
Därefter tapetserade pappa. Vi har en fondvägg bakom sänggaveln som är vit med stora silverblommor på (se bilderna) och resten av rummet är tapetserat med en vit tapet med lite lite silver i.




Resultatet:
Att ha en TV i sovrummet finns det många åsikter om. Men eftersom både Patrik och jag tycker att det är skönt att koppla av till så var det en självklarhet. Dessutom kan vi då sitta vid varsin tv och titta om vi inte är överens om vad vi vill se ;-)




Säng från IKEA, sängbord likaså. Vi valde att köra på endast hyllor till sängbord. Snyggt och lättstädat. Sänggaveln har vi gjort själva, kommer snart upp tillvägagångssätt :).
Det transperanta tidningsstället kommer från Åhléns och kostar 399kr om jag inte minns fel. Därifrån kommer även den vita "stegen" (299kr) som vi hänger våra kläder på och sänglamporna i svart tyg, kostade 299kr/st. Mattorna i fårskinn är från IKEA, 349kr/st.
Sängkappan är måttbeställd från EM (kostar ca 1000kr) och överkastet i vitt kommer från Hemtex och kostar 499kr. Taklämpan kommer från Clas Olsons och kostar 299kr.
De svart kuddarna är i olika material. Ville ha det så eftersom det skapar mer spänning och intresse för dem.
Den med paljetter på är från SIA (299kr) och de andra två (en i sammet och en i ett blankt material) är från Lagerhaus (99 respektive 129kr)
Rullgardin, vit, TUPPLUR, från IKEA för 249kr. Den släpper inte in ngt ljus alls. Underbart.


Om det är ngt ni undrar över så fråga på! :)



Ooops...



Nu har jag varit jätteduktig och tränat.
Efter så tyckte jag bestämt att jag gjort mig förtjänt av en kringla.
Det bara råkade slinka ner! :)
Nu blire promenix med Samban och sen ska vi äta middag!





Tschüss!


Snabba Cash



Nästa helg ska vi se filmen "Snabba Cash" på bio. Den har premiär på fredag, dock fanns det redan andra saker inplanerade då så vi ska gå på söndagen istället. Jag har tyvärr inte hunnit läsa boken, som alla säger är så bra, men ska bli spännande ändå att se filmen. Något att se framemot :) Ska ni se filmen??





Jojomensan..



Ska snart träna lite. Känner att jag måste. Jag har sådan träningsvärk i vaderna, så jag kan inte sätta ner hälen i golvet. Så måste värma upp och sen tänja ut ordentligt. Jobbigt att gå på tå ju :)

Imorgon så kommer en viss Johanna hem från Götlaborg över dagen. Så vi ska försöka hinna med en date :) Perfekt att jag är ledig imorgon!
Johanna är min äldsta vän. Vi har hållt ihop genom många år och vi är trygga i varandra. Satt och bläddrade igenom mapparna här på datorn och insåg att vi har gjort mycket tillsammans. Det är 10 år sedan vi blev kompisar! Här får ni se liiiiiite vad vi pysslat med genom åren :)







Yes! Upp och Hoppa!



Jäklar, idag finns det energi! Har precis vaknat nu. Igår skulle vi bara vara hemma men så ringde brorsan vid nio så vi åkte dit och var med dem hela kvällen. Lowe är sååå underbar. Mysigt. Vi spelade kort och tog det lugnt.

Nu ska jag käka fruppe och sedan blogga en sväng :) Därefter blir det träning (har aj-aj sen igår) och sedan promme med Samba! Räkna med inlägg här idag! Humöret är på topp och jag hoppas verkligen att datorn är villig att samarbeta idag. Igår gick det inte lägga upp bilder nämligen.

Vi hörs om en stund underbara!!!  :)


Like a zombie



Förlåt mig, för jag inte uppdaterat som vanligt. Jag tror att jag blivit en Zombie. Känner mig helt slut och vill bara sova, sova, sova. Det är nog kylan som påverkar mig, hehe.
Har iaf fått lite gjort idag. Har städat nere i förrådet, GÅTT och handlat och sedan gått hem igen. Gått med Samba en runda. Lagat riktig söndagsstek (vad är det som händer??) på en lördag, därefter vilat middag (?????) och nu sitter jag här med folie i håret. Är ju egentligen nyfärgad sedan 3 veckor tillbaka men ville ha lite mer slingor i en annan bena. Så jag kan variera håret mer :) Ska nog även klippa mig lite. Topparna är ngt kluvna.

Ska ta mig en lång skön dusch och sedan softa framför tvn ikväll. Läsa en bok och bara mysa.
Kaminen ska tändas och jag ska chilla runt i min nya volang-morgonrock! MYS!

Ha det härligt vänner ♥ 



Träningspass



Jaa, nu har jag precis tränat. Inte länge, inte stenhårt, but still; jag har tränat!!! Det är ju ett år sedan sist ungefär. Men nu är jag mer taggad än någonsin och har satt upp olika delmål med min träning. Det hjälper ju enormt att ha en träningsnarkoman hemma också. Patrik tränar ibland 2 pass om dagen och det är ju perfekt att ha honom som förebild.
Så nu är jag själv i gång :) Tänker absolut inte gå ner i vikt för det är först nu som kläder sitter bra på mig. Jag gillar att ha lite former. Dock så ska jag bli mer fast och spänstig. Jag ska förbättra min uthållighet och få mer energi. Sova bättre och dricka bättre.
Jag tänker inte köra någon diet, that's a big no-no, utan tänker äta det jag vill när jag vill. Det enda jag ändrar på är att jag ska äta på bättre tider och försöka få i mig mat som motsvarar tallriksmodellen. Konsist och enkelt alltså. Jag tror att det är ngt som passar alla. Man ska inte förbjuda sig själv ngt, då blir frestelsen bara större och därmed svårare att motstå.

Nu ska jag slänga mig i duschen och sedan ska jag städa undan julen! Jag är färdig med julen för denna gång.

Vi ses om en stund sötnosar!  ♥


Trött fredag



Sitter i soffan, nyss kommit innanför dörren. Huuu så kallt det är ute. Patrik står i duschen och sedan ska vi ge oss iväg för lite mat. Håller på att somna här, är verkligen helt slut. Vad är det som tar kraften ifrån en på vintern?? Varför blir vi alla lika ynkliga och frusna?
Jag gillar vädret sålänge som det inte är blaskigt.. men det lär väl komma det också.

Ramlade över den danska inredan Tine K.s hem. Vilket hus hon har alltså!
Nytt blandat med gammalt men allt i en ganska modern tappning. Nice.





Lunch


Nu har jag strax lunch och den ska spenderas med Daniel idag. Vi ska äta på Spice and Rice. Testa det om ni inte redan gjort det. Smakar fint!!
Jag har haft världens otur idag, var fullbokad från början men har fått 3 avbokningar. Det är inte kul alls. Jag gillar att ha fullt upp.
Ikväll är det äntligen säsongsstart för Let's Dance. Gillar faktiskt det programmet och denna omgång är det ju väldigt kul folk som är med och deltar. Lugn fredag framför tvn väntar alltså :) Ska uppdatera en hel del senare också :) Ha de gott folks så hörs vi ikväll.

Kramkram ♥

Äntligen fredag



Ja, då var det äntligen fredag och helg igen. Jobbar på här i 10 timmar till sen är jag ledig över helgen! himla skönt :)
Jag längtar supermkt efter våren nu, har en hel del inspiration, som bara vill ut... Tänk er att ligga på Ölands stränder. Köpingsvik var destinationen för i somras. Kunde vara där mycket tack vare min fina kusin Jenny. Nu längtar man tillbaka, minst sagt.



Nähe, vi hörs senare hörrni! :)


God natt fina



Kvällen har gått snabbt. Nu ska jag plocka lite här hemma efter matstöket och sedan ta en dusch. Därefter väntar en skön säng. Imorgon börjar jag tidigt och jobbar till 18. Känns ok. Har helt underbara kunder imorgon, me like ♥
Vissa kunder ger en verkligen något tillbaka.




Se så mysigt det verkar vara i detta hemmet. Liggande träpanel på väggen
längst bort och så gott som allt går i vitt. Underbart, fridfullt och nästan
magiskt. Vem har inte lust att krypa upp i den fåtöljen?


God natt nu vänner.
Är glad att ni kikar in här varje dag! :)
Sov gott!!
Kram


Hellu you!!


Tjenamors. Nu är jag hemma från jobbet. Har hunnit få lite god mat i säcken också, finfint. Blir så dumt när man jobbar denna arbetstid som jag hade idag, 11-20. Har ingen lunch och när man kommer hem så är man så hungrig att det nästan gått över i illamående. Men dagen går otroligt fort och det är skönt att ha förmiddagen ledig så jag klagar inte.

Häromdagen fick jag ännu ett par ljusstakar från mami! Så sweet. Jättefina, har till o med själv kikat på dem.

 

Fick bli en liten bild eftersom kvalitén på bilden är otroligt dålig.

Nu ska jag fixa lite och sedan kommer ett annat inlägg upp! See you babes!


Trist...



Sitter här på jobbet och väntar. Jag har verkningstid och ska snart skölja slingorna som jag gjort på min kund. Sen ska det bara klippas också innan jag får gå hem. Verkligen fullt upp att göra! Härligt! :)
Imorgon ska jag på lunchdate. Trevligt trevligt.
Sen är det ju äntligen helg igen. Helt ok att jobba 2 dagar ;-)
Vi hörs när jag är hemma!

Kram



Marimekko




Den tidlösa, klassiska Marimekkoskålen från Iittala är mer populär än någonsin. Den är en utmärkt present och samlarobjekt och passar lika bra till servering som dekoration. Finns i många vackra färger. Jag har ett gäng av den vita genomskinliga och jag bara älskar dem. Används till allt. Perfekta att äta glass eller dessert ur och fina att ha godis i.
Vilken är er favorit? :)


God morgon torsdag!



Har redan varit en väg en stund på morgonen och fixat lite ärenden. Sitter i sängen nu och har precis väckt P. Samba ligger och tuggar ben, nöjd som få. Jag ska strax göra mig i ordning för att sedan gå och jobba. Jobbar till 20 ikväll.

Ha de gott kära vänner! ♥




Plaza kvinna


Plaza Interiör har ju länge varit en favorit. Dock är det ingen tidning som jag behöver köpa eftersom vi får den till jobbet så jag gratisläser den där ;-) Men även Plaza Kvinna är riktigt bra och idag fick jag ett så bra erbjudande att jag slog till på en prenumeration. Har ju sedan länge varit på jakt efter ett på WESC- hörlurar men har bara inte blivit av att jag köpt, nu fick man 10 nr av tidningen + ett par hörlurar för 249kr. Vilket kap hörrni! :) Jag valde de svarta med gulddetaljer.




Vår vita dröm- Arbetsrummet


Hej på er!

Här kommer lite bilder från vårt arbetsrum. Börjar såklart med hur rummet såg ut innan vi köpte lägenheten.
Några bilder är tagna med mobilen, därav den dåliga kvalitén.


Såhär såg vårt arbetsrum ut innan vi renoverade.

Arbetsrummet från start. De som bodde här före oss hade rummet som barnrum.



Vi satte dit nya garderobssystem till vänster när man kommer in i rummet. Tyvärr så var garderoberna lite för breda när de kom på plats så de gick utanför vägguttagen. Tur man har en pappa som fixade det så de blev utanpåliggande istället. Uttagen sattes alltså på garderobens ena gavel. Här ser ni också de guldiga skarvlisterna som sedan byttes ut till skarvlister i silver.



Här sätts de nya garderoberna på plats. Inredningen i garderoben likaså. Garderobsstommen är från IKEA. Serien heter PAX och vi köpte 2st stommar på 100cm stycket. De är 236cm i höjd. Vi valde det för att maxa förvaringen så mkt som möjligt.



Resultatet. Tapeten ser ni på bilden ovan högst upp till höger. Vit med silvermönster. Ger känsla av mer space och reflekterar ljuset bra. Rummet upplevs stort. Det gamla garderobssystemet, längst ner till vänster på bilden ovan, är spacklat, slipat och sprutlackerat för att få bästa finish. Handtag från IKEA, TYDA. Den stora spegeln är också från IKEA och heter LEVANGER, kostar 799kr. Stolen, som är höj- och sänkbar kommer också från IKEA och heter SKRUVSTA, kostar 1195kr.



Rullgardinen heter Enje och kommer från IKEA. Den finns i massor av olika storlekar och släpper in mycketljus.
Pallen är från Indiska, 399kr om jag inte minns fel.



Arbetsdelen. Vitt högblankt skrivbord från IKEA, BESTÅ BURS, kostar 2895. Överhyllan till kostar 1395 och har samma namn. Musen till datorn är trådlös och vit högblank från Microsoft och kostar 549kr.



De nya garderobsstommarna är på plats. Dörrarna heter LOMEN och är vita högblanka med TYDA handtag från IKEA. Totalt kostade båda garderoberna ca 4500kr inkl. inredning.



Hoppas ni gillar det! Vi gör det. Nu har Patrik fått ett skrivbord till hans universitetsstudier och jag har fått fler garderober. Precis det vi var ute efter. Det blir ju lite av ett dressingroom eftersom vi satt upp en så stor spegel!

Lyx



Har hunnit med mig själv idag vilket känns underbart! Riktigt längesen jag kunnat njuta som nu. Har precis satt mig tillrätta i soffan, ska bläddra lite i de nya tidningarna som kommit och äta vindruvor.
Om en timme ska vi vara på middag hos mina föräldrar. Det vankas Älgstek! :)
Jag är klar med arbetsrummet, så det kommer upp snart!

Ha de fint alla härliga bloggläsare ♥






Samba ylar till Apologize



Det här är en sak som jag upptäckte för längesen, ja när låten Apologize var ny. Så fort man lyssnade på den eller den kom på radion etc. så var Samba inte sen med att visa sina känslor för denna låten.

Det är bara denna versionen av låten som hon reagerar på, är det ngn annan som sjunger så bryr hon sig inte. Hon reagerar inte på någon annan låt överhuvudtaget, men så fort denna spelas så börjar hon yla.
Det spelar inte heller någon roll vart vi är, hon beter sig likadant i bilen, utomhus eller hos andra.

Kolla in filmen! :)




Snöoväder



Förlåt för dålig uppdatering under förmiddagen. Jag sov väldigt länge idag eftersom jag varit vaken flera timmar i natt. Huvudvärk och illamående. Har känts som jag varit väldigt sjösjuk. Jaja, nu är jag back on track efter att ha varit ute och slirat med bilen. Har varit och hälsat på hos mormor och morfar och sedan handlat. Hua vilket väglag det är!

Nu ska jag försöka lägga till videon på Samba. Sedan ska jag fortsätta med materialet till sovrummen. Ni får se ett av dem senare idag, får se vilket jag blir klar med först.

Ha de gott kramkram! ♥


Kvällsmål



Ja, nu har både Samba och jag fått i oss kvällsmat. Aningens sent, men jag har inte varit sugen förrän nu. Kunde bara få i mig lite av thaimaten innan, magen sa nej ganska snabbt tyvärr. Hoppas på att få äta resterna imorgon :)




Samba väntar snällt på att jag ska säga Varsågod! :) Duktig tjej!
Hon har ju underbara styvföräldrar, min mormor och morfar. De har Samba när jag jobbar eftersom jag sällan jobbar mindre än 8-timmarspass. När hon är där så råder det andra regler än här hemma. Hon älskar att vara där för där blir hon riktigt bortskämd. Hon får all uppmärksamhet hela tiden och maten är ju bara att drömma om. Så idag kom min morfar förbi här hemma med mat till Samba, han saknar henne. Så idag serverades det morötter och fläskfilé blandat med hennes foder. Normalt sett får hon bara foder annars, men någongång ska väl hon få njuta lite också? :)




Min kvällsmat bestod av lite fil med kanel och färska blåbär och hallon. Satt fint i kistan!

Kommer förresten att börja videoblogga framöver. Imorgon kommer första klippet upp, om jag lyckas hantera det. Imorgon ska det även fotas lite mer i vårt sovrum, saknar lite bilder.
Imorgon ska Patrik till universitetet så jag ska passa på att ha en riktig spadag för mig själv här hemma. Jag ska träna, plocka bryn, färga bryn och fransar, peela mig och lägga en ansiktsmask... Gud så skönt!!!

Paradiset, filmen som visas på tv4, rullar i bakgrunden. Ska se färdigt på den och sen väntar sängen.
Sov gott kära ni!!! ♥


Matlusten är tillbaka!



Jag känner hunger! Jag är sugen på saker igen! Gud vad skönt... Patrik tog nyss Samba med sig för att hämta mat till oss. Koh thai får göra våra vrålhungriga magar mätta ikväll. Himlagod mat! Jag valde en gryta med kokosmjölk, ananas, paprika, lök, basilika och jordnötter och till det ris och sallad. Mums!! Lätt min favorit.
Patrik har pluggat hela dagen och jag har legat i sängen heeela dagen. Blir precis likadant ikväll. Jag har kollat upp en del resor, så ikväll ska vi gå igenom de olika förslagen och se om det är ngt som passar oss! Tyvärr får inte Patrik sitt schema förrän om 2 veckor så vi får väl se när själva resan ska bli av.
Ska se några avsnitt av The City också är tanken. Ligger ju efter där rejält! Vi hörs senare godingar ♥





Indiska



Nu när jag ändå är igång med Indiska (inlägget från igår) så kan jag ju fortsätta lite till. Har ni sett de fina unika möblerna som de har? De säljs bara i några få butiker men har en ganska fantastisk bakgrund. Väldigt vackra och har den där shabby chic känslan som många är ute efter.

De flesta av de vackra möbler som finns på INDISKA kommer från Rajasthan i Indien.
Möblerna är inte nytillverkade utan antingen helt original och renoverade eller delar original.
Möblerna har levt med Indiska familjer och prytt deras hem i många år, de med enklare linjer är inspiration från kolonialtiden och för att få lite mer indiska inspiration målade man dem gärna i någon stark färg eller la till någon vacker mönsterkarvning.
De möbler som är målade med blommor och andra motiv kommer oftast från Gujarat eller norra delen av Indien mot Nepal och hade sitt ursprung i de fina Mahardjapalatsen eller i finare hem.
Möblerna kan vara allt mellan 10 - 50 år gamla.
Indiska Magasinet köper möblerna från en samlare som åkt runt och handplockat dessa unika pjäser, från olika marknader.
Efter varsam renovering fraktas möblerna hem till Sverige. Hitta möbelbutikerna!



Längtan!



Jag längtar efter våren. Har precis kollat in en massa inspirationsbilder med vårmodet! Brunbrända ben med pastellfärger. Somrigt och väldigt fint. Synd bara att vi har bra väder 5 dagar på sommaren ;-)
Den 16 januari så är det äntligen dags för lite "reunion" med alla flickor. Vi som jobbat tillsammans tidigare. Vi har gjort många resor ihop. Paris, Barcelona, Madrid, Köpenhamn och sen har vi alltid kul på hemmaplan också. Så den lördagen så är det tänkt att alla ska komma hem till mig. Nu när allt stök äntligen är färdigt här hemma så är ju alla lika nyfikna på resultatet :) 11 stycken blir vi denna gången och alla kan komma! Underbart!
Såhär har det sett ut genom åren... dessa bilderna är bara en liten, liten, liten del av allt som finns. Fina minnen tjejer och alltid lika roligt!!







Nu ska jag vila lite till! Snart kommer en special om vårt sovrum upp. Håller på med materialet!
Kram kram!!




En av julklapparna


Jag har varit vaken sedan 2 timmar. Har sovit ganska dåligt. Mår illa och känner mig eländig i magen. Ska snart göra i ordning lite fruppe till Patrik och sen ska jag bara vila idag. Skönt.

Tänkte visa er en av julklapparna jag fick 2009. Det är en handdammsugare x2. Super bra! Ofta är det ju så att det blir lite smulor här och var när man äter, eller att det ligger fullt av suddigumrester efter Patrik i arbetsrummet. Något som verkligen är irriterane nu är ju att man drar med sig så mkt smuts in, om man så bara har varit ute med hunden. Det är ju sand i massor, stenar i massor och en hel del snö man plockar med sig in i hallen. Sådär bra med vårt ekgolv. Men underbart nu när man har den där dammsugaren. Istället för att dra fram den "stora" (vanliga) dammsugaren så tar man bara den rackaren och så ser det rent och fint ut i ett naffs igen! Bra va? :) Sen att den faktiskt är riktigt snygg är ju bara bonus!





Så här har ni henne, världens bästa hjälpreda! :) Tack mam och pap!


Sov gott!



Vad kul det är att det är så många som läser min blogg! Det är otroligt kul att få så många kommentarer och varenda en är betydelsefull! Tack så mycket!! Jag är superglad och tacksam! Det är verkligen så mkt roligare att blogga när man får lite feedback. Ni är ju ett väldigt stort gäng, större än jag någonsin kunnat hoppas på, och det vore kul att veta lite mer om er! Vilka är ni?? Var bor ni, vad jobbar ni med? :) Är det ngt mer ni vill se här i bloggen? Vore verkligen jättekul om ni lämnade ett avstamp!!
Tack för att ni dyker in här dagligen! :)



Jag har kämpat på med mitt illamående idag. Har fått i mig en väldigt liten tallrik med fil. Har inte haft ngn matlust över huvudtaget. Imorgon mår jag förhoppningsvis bättre.
Johan kom överraskande nog hit ikväll och hälsade på. Kul att se honom. Nu när han bor i Skåne så blir det tyvärr inte så ofta.

Nu har vi precis sett The Proposal med bl.a. Sandra Bullock! Den var verkligen superbra. Många fina skratt! Det bevisar ju bara än en gång att en kärleksfilm inte behöver vara torr och tråkig :) Älsklingen hyrde den på väg hem från träningen och så köpte han med sig choklad till sjuklingen. Fint gjort. Synd bara att jag mår så illa så jag inte kunde förmå mig själv en enda bit av chokladen. Är dock säker på att den inte blir så långvarig när jag väl känner mig pigg igen ;-)

Nu väntar sängen... hoppas på bättre sömn i natt.
Ha de så fint alla!
Sov gott  kramkram!


Indiska


Jag har en hel del prylar här hemma från Indiska. Alltifrån kuddar, pallar, glas, skålar till kläder. De har väldigt fina saker. Allt känns lite shabby chic och är väldigt lätt att blanda upp det toppmoderna med. Just för att få känslan av lagom. Hemmatrevligt och ombonat. Inte för stelt och kalt. Tänk på de ledorden när ni donar hemma så löser sig nog det mesta :)





Mitt 2009


4 januari idag och jag försöker tänka tillbaka på året som varit, 2009.

I början av maj åkte jag och 4 tjejkompisar till Turkiet för en vecka med sol och bad. Det var en lärorik resa och man kom hem med mycket i bagaget, inte bara en brunbränd hud. Vi hade kanonväder hela veckan och laddade batterierna ordentligt.





Sommaren fortlöpte, Patrik flyttade in hos mig, världens bästa pappa blev 50 år och till slut kom han till världen. Han som vi alla väntat på och längtat efter, Lowe. Min brorson, John och Jonnas guldklimp.





Hösten närmade sig. Vi gick på massor av lägenhetsvisningar och tillslut fick vi napp på den vi nu bor i. Planering och renovering var det som fanns i tankarna. Jag gav mig iväg på jobb i både Köpenhamn och i Madrid när vi var mitt uppe i allt kaos här hemma. Timingen kunde inte bli sämre, men ändå så är det 2 resor som var superbra och lärorika.





Jag sålde min etta, min allra första lägenhet. Där bodde jag i nästan 4 år. Det var en etta på ca 50 kvm.
Den renoverade vi också innan jag flyttade in. Alla rum, utom badrummet gjordes i ordning med nya tapeter, nytt golv och målade träpartier. Köket rustades upp med nytt kakel, spiskåpa och ny bänkskiva.





Vi flyttade in i vår numera nyrenoverade trea. Det kändes helt underbart och lyxigt att få det så fint! Renoveringen tog ca 1 månad och vi (pappa) gjorde allt själv.




Detta året har gått otroligt snabbt. Det har varit många vändningar, fram och tillbaka. 2009 har lärt mig mycket. Det har varit många svek från vänner och jag vet nu vilka som jag verkligen kan luta mig tillbaka emot, vilka som finns där oavsett hur mkt jag jobbar och eller kämpar på med mitt privata. De som inte bryr sig om mig, de som inte kan glädjas med mig, stötta mig och finnas där för mig. De är inga riktiga vänner. De är otacksamma och otroligt avundsjuka. Det spelar ingen roll hur mycket man anstränger sig, för man är inte god nog iaf. Ett ordspråk som stämmer bra är: Vänner som aldrig kan glädjas å dina vägnar är inga riktiga vänner.
Och med de orden sagda så går vi in i 2010 med lite mer självförtroende, lite mer glädje och ser framemot ett underbart år! ♥


Pjuh!!!


Jag tror inte att det är sant!
Igårkväll när jag försökte somna så kom illamåendet. Jag behöver inte gå in på djupare detaljer än att jag haft en spann som min bästa vän hela natten. Likaså duschen. Färgerna som jag haft i ansiktet har skiftat mellan grönt och vitt kan jag säga.
Somnade vid åtta tiden i morse, efter jag bokat av både tandläkaren och arbetsdagen. Nu, efter ca 4 timmars sömn, ligger jag här i sängen och känner mig väldigt bakfull. Kan knappt röra mig förrän jag tror att det är dags igen. Usch. SÅ vidrigt.

Snöar för fullt utanför fönstret. Det här kommer minsann bli en vinter att minnas. Jag kan inte se tillbaka och komma ihåg att det varit såhär de senaste åren. Men det är mysigt. Fint med det vita som ger otroligt skarpt ljus.

Ska nappa lite till, känner mig helt slut, så hörs vi senare!!

Kram


Söndagkväll ♥



Ligger nyduschad i soffan och ser på Ondskan på tv4plus. Den filmen är så bra, hur många ggr man än ser den. Samba ligger här hos oss och myser. Skönt att ha henne hemma. Hon löper fortfarande så hon är nog lite tröttare än vanligt.





Ska försöka oss på en tidig kväll eftersom jag ska till tandläkaren imorgon innan jobbet. Wish me luck.
Sov gott underbara!






Kärlek





Det är 1 år sedan Patrik och jag började träffas mer ofta!
Herregud vad tiden rinner iväg.
Nu bor vi tillsammans i en superfin, nyrenoverad trea med lilla Samba.
Lyckligare än någonsin... Hur underbart är det inte?? ♥


Quorn & Quinoasallad



Här kommer ännu ett mattips från mig. Quorn äts ofta här hemma. Det består av svampprotein. Svampprotein är huvudingrediensen i alla Quorn-produkter. Det är gjort av en medlem i svampfamiljen (som champinjoner och tryffel) och är ett högkvalitativt vegetariskt protein som har en naturligt låg fetthalt samt få kalorier. Det är rikt på kostfiber (viktigt för matsmältningen) och har de essentiella aminosyrorna som din kropp behöver, utan kolesterol eller transfetter. Quinoa innehåller en hög andel protein, är rikt på vitaminer, mineraler och andra nyttiga näringsämnen samtidigt är fetthalten och GI lågt. Quinoa är därför bra mat för atleter, överviktiga och alla andra. Det kan användas på samma sätt som ris och är dessutom utmärkt kall i sallader. Förstår ni hur nyttig och bra mat det här är??? Det tog mig exakt 15 minuter att göra denna salladen. Patrik älskar det, han säger att det slår allt. So here we go again.



♦ Quornbitar från Hälsans Kök (kostar ca 35kr) som steks i lite olja i 10 min. Krydda med paprika och citronpeppar.
♦ Quinoa kokas i 15 min.
♦ Grönt. Idag körde vi på tomater, paprika, avokado, isbergssallad, majs, kidneybönor och gurka.

Just lovely!
See you later :)

Renovering Köket- Drömmen som blev sann- Vår Vita Dröm



Nu ska ni få se hur vårt kök tog sin form.




Köket från start. Såhär såg det ut när vi var och tittade på lägenheten.



Här är ett gäng bilder på hur det såg ut de första dagarna under renoveringen av köket. Vi började med att dra ner allt det gamla som satt som berg. Det har suttit där sedan 1961 så det hade verkligen satt sig i väggen. Fick därefter mura upp lite av väggarna som rasade i samband med att vi tog bort det gamla köket. Sedan började vi sätta ihop det nya köket och man upplevde att ingenting stämde någonstans. Alla mått var olika. Golvet lutade, väggarna var sneda, taket likaså. Tur att man har en skicklig pappa som styrde upp det hela!



Här har skåpen börjat ta sin form. Vitvarorna kommer på plats och kaklet, som är i  svart stavmosaik (Blackwood), likaså.

Kök från IKEA, vit hägglans, svart bänskiva, svart stavmosaik kakel.

Köket är klart! Kök från IKEA. Luckor i högglans vitt  (ABSTRAKT) valde jag eftersom det reflekterar ljus så bra och gör så att rummet ser större ut. Vi satte handtag, TYDA från IKEA, i rostfritt stål. De satte vi vågrätt överallt eftersom det satt sådana på alla vitvaror. Jag vill inte att det ska se stökigt ut vilket jag tycker att det kan göra om de sitter på olika vis. Vitvarorna i rostfritt är från IKEA, dock ej kyl/frys och diskmaskin som jag köpt från Elgiganten. Köket kostar ca 56 000 inkl. vitvaror dock exkl. kakel, blandare.
Vi valde svart bänkskiva i laminat med rostfri kant. Det ger en väldigt rubust känsla. Vi valde även alla socklar i rostfritt bara för att få igen det rostfria någonstans. Så balansen och harmonin känns bra.
Kaklet heter Blackwood och kommer från Konradssons. Detta kakel hade de på ett par ställen/butiker och det skillde ca 500kr/kvm på de olika ställerna. Vi köpte det på BBM för 950kr/kvm och för oss gick det åt exakt 5 kvm. Därtill kom kostnader för fix och fog och mjukfog. Det är svart (eller väldigt mörk, mörk grå) stavmosaik med lite lite lyster i. Vi tog grå fog eftersom jag inte ville att det skulle bli för tegelstensaktigt. Hade vi valt vit fog så hade det sett så markerat ut och det ville jag inte.

Kök från IKEA, vit hägglans, svart bänkskiva, svart stavmosaik kakel.

Tapeten är vit med lite skimmer i. Tittar man riktigt nära så är det en vit tapet med smala, smala trådar i silver på lodrätt håll. Den ger också en känsla av att rummet är större.
Golvet är eklaminat.


Köks detaljer från IKEA.

Köksbord och stolar är från EM. Köksbordet heter PARIS och kostar 1595kr. Stolarna heter JACK och kostar 995kr/st.
Lampan som vi har över vårt köksbord heter Octupus och kostar 995kr, även den från EM.
Hällen kommer från IKEA och är en induktionshäll med booster-effekt. Vilket kap! Matlagningen går snabbare och är roligare också. Saker och ting kan ej brännas fast på denna typ av häll och med booster så får man kokande vatten på bara några sekunder!
Ikea har även en väldigt smart lösning för kryddor. I översta lådan vid köksfönstret så har vi lagt in en insats som håller kryddorna på plats och man får verkligen en överblick över alla kryddor där. Supersmidigt.


Nu tror jag att jag fått med allt. Lite hur vi tänkt och varför vi valt som vi gjort. Vi är väldigt nöjda med vårt kök och IKEA har bra lösningar på det mesta. Rekommenderar verkligen IKEA som köksleverantör. Är det ngt mer ni undrar över så får ni gärna fråga! Jag svarar på allt :)


Godmorgon söndag


Veckorna bara springer iväg och imorgon är det åter dags för jobb. Ska dock till tandläkaren på morgonen. Det kan behövas. Har haft tandvärk i flera veckor nu. Jäkla visdomstand.
Det är underbart väder ute. Sol och -10. Himeln är blå.
Nu ska jag dona lite i mina nya bildhanteringsprogram och sen ska vi (hoppas jag får med mig P) gå och hämta Samba. Hon har ju sovit över hos mormor och morfar i natt. De ville så gärna träffa henne. Totalt blir det ca 5 km. Lite lagom!

Idag ska det städas lite till här hemma. Tvätta lite och förbereda morgondagen.
Kommer slänga upp bilder på köket nu strax också. Ett par dagar för sent, men den som väntar på ngt gott väntar aldrig förlänge.

Tschüss!! :)


Goodie


Nu har det hänt lite här på bloggen. Jag har gjort en ny header som ni ser. Absolut inte den bästa, mest perfekta, men ville bara testa. Kul. Det är inte sista gången :)

Tänkte mest bara säga det här också:

Bra sida om man vill värva medlemmar till sin hemsida --->
klicka här!

Det tar några minuter att göra men det är värt det! Do it!! :)

Sov gott gullungar!


Lördagkväll



Nu går vi ut och käkar! :)
Sen får vi se vad som händer...
Ha en fortsatt trevlig lördagskväll ♥


Blue breakfast



Jag vet att klockan är fyra men det är först nu som jag fått i mig frukost. Börjar så smått känna mig sjuk och hängig. Huvudvärk och väldigt frusen. Patrik har just gett mig Ipren eftersom jag ligger nerbäddad i sängen. Något som jag allt som oftast äter till frukost är blåbär. Jag blandar i det i gröt, fil eller yoghurt. Det är supergott och dessutom väldigt nyttigt. Blåbär är det nyttigaste bäret som finns. Det är bra för synen, stärker kroppspulsådern, förhindrar demens och är bra för magen.

Jag har iaf tagit foton i köket idag och varit på Stadium. Dock blev det ingen jacka och inget annat heller för den delen.
Nu ska jag vila en liten stund innan det är dags för att göra sig i ordning för kvällen. Hoppas att jag vaknar och känner mig bättre.





Sol!


Solen lyser, himeln är blå.. Underbart januariväder. Det känns lyxigt att vara ledig 2 dagar till. Sen är det ju himla bra att det är röd dag på onsdag också så man får en dag till ledigt. YES.
Så.
Jag är lite off idag, liksom igår. Jag tror att John Blund har gått in i mig och tagit över min kropp för jag vill inget annat än att sova. Det kan även bero på att min hudsjukdom (jag väljer att säga så eftersom det är privat) har börjat blossa upp igen och jag har verkligen inte någon som helst lust att visa mig utomhus. Jag slutade med min medicinering för 9 månader sen och de senaste 3 månaderna har varit ett rent helvete. Ska ringa hudläkaren på måndag för jag kan inte ha det såhär.
Men eftersom jag har en söt hund som så gärna vill ut och gå så ska jag ge mig ut en stund i solen.
Satt även och tittade på Stadiums sida och såg att den jackan jag letat efter finns på Samarkand. Så möööjligtvis vågar jag mig upp dit för att se om det är sant. Behöver ju faktiskt en ny vinterjacka.
Och så har jag ju lovat att visa köket igen... en liten köksspecial, så ska väl ge mig på att fota lite där också innan solen försvinner.
Ikväll ska vi ut och äta, ev blir det bio efteråt.



This is what we're doing...



Ja såhär ser det ut hemma hos oss ikväll. Samba ligger på min avslängda morgonrock i svart fleece, lampskärmen på en gammal lampa är avhängd för att ge bättre ljus och Patrik och jag ligger på alla fyra och försöker pussla. Det går, som ni ser, såååådär...
To be continued.


H&M Home



Jag har verkligen fastnat för H&M Home's vårkollektion.
Fina påslakanset, kuddar och annat smått och gott!






God morgon 2010

Ny dag, Ny månad, Nytt år!
GOD FORTSÄTTNING PÅ ER ALLA! ♥
Hur mår ni idag?

Idag har vi en riktig mysdag här hemma. Ligger fortfarande i sängen och pussas.
Nu ska jag dock ut i det kalla för en promenad med lilltjejen.
Håller på att fixa material till andra inlägg så räkna med det de kommande dagarna.




Såhär mysigt har vi det. Samba kryper alltid tätt intill och pussas på morgonen ♥

Vi hörs senare :)